Musikkloftet har flyttet!
Musikkloftet flyttet 1.april-11 ut av sine lokaler i Teglverksgata 2 og har dermed for tiden ikke egne opptakslokaler, og flygelet er solgt. Vi har valgt å la bildene og teksten nedefor ligge tilgjengelig som et slags historisk album/dokument inntil videre. Vi utfører for tiden opptak på location og booker oss evt inn i andre studioer/lokaler avhengig av behov inntil videre.

Kreativ atmosfære
På musikkloftet legger vi vekt på trivsel som grunnlag for kreativitet. Lyst og luftig, men allikevel med en hjemmekoselig atmosfære. Dette er en beskrivelse som passer godt på Musikkloftet. Alle rom har vinduer og kontrollrommet har aircondition. Artister og musikere kan slappe av og kan yte sitt beste. Det store oppholdsrommet har en romslig sofagruppe og muligheter for enkel matlaging.

Beliggenhet
Musikkloftet ligger sentralt med gangavstand til Oslo sentrum. Utenfor finner du Sofienbergparken dersom du skulle få lyst på en spasertur. Café, kiosk, butikker og gatekjøkken finnes i umiddelbar nærhet. Parkering er sjelden et problem.

Fasiliteter
Vi har heldigital opptaks- og mikselinje, med ProTools HD3 harddiskrecording med 48 kanaler inn/ut og en Sony DMX-R100 som kjernen i systemet. Avhengig av kundens ønsker, bruker vi enten ProTools eller Logic Platinum kjørt på en Macintosh G5 intel. Vi benytter gjerne en Tascam MX-2424 i forbindelse med uteopptak ol. Dersom det er behov for det kobler vi også opp vår gamle gode MCI 24 spors 2" spiller. Vi har også en MIDI TimePiece AV tilkoblet mac’en.

Et fulldigitalt studio er allikevel ikke nok for å tilfredsstille. Rommene skal ha god akkustikk og man må ha et rikelig utvalg av gode mikrofoner. Mikrofonparken på Musikkloftet er meget innholdsrik og Sony-mikserens mikrofonforsterkere og AD/DA convertere besørger en kildetro gjengivelse av det som fremføres i studioene. Rommene er de samme "gode gamle" som ble konstruert med assistanse fra akustiker Håkon Manheim, og vårt Steinway&Sons flygel, håndplukket i Holland med assistanse fra flygeltekniker-guru André Oorbeck, er for mange grunn god nok til å bruke Musikkloftet. Det store studiorommet er på ca. 45 m2 og rommer fint et strykeensemble eller kor på opptil 50 personer. "Trommerommet" er på ca. 8 m2 og behøver ikke nødvendigvis brukes til trommer. Vokalrommet er på ca. 4 m2 og egner seg også godt til å isolere en gitarforsterker, plassere en blåser, eller gjøre taleopptak. I tillegg disponerer vi et 40 m2 livlig opptaksrom hvor feks. en blåserekke kan plasseres mens kompet kan fordeles på de andre nevnte rommene. Mulighetene er med andre ord mange!

Oppholdsrommet er på ca. 40 m2. Her er det tekjøkken og TV/Videospiller. Kontor og møterommet er på 40m2. Her gjør vi det daglige kontorarbeidet. Vi har også et møtebord for mindre møter.

Kontakt oss gjerne på telefon
22 37 57 51 eller e-mail. Eller du kan stikke innom på en kopp kaffe og ta en prat om dine planer.
Vi diskuterer gjerne hvordan vi best mulig kan virkeliggjøre ditt prosjekt.

Copyright©2003 Musikkloftet AS