Her kan du lese om alt som skjer og har skjedd på Musikkloftet i det siste. Under "Gammelt sladder" finner du sladder som er noe eldre, og under "Arkiv", enda eldre sladderstoff. Kanskje finner du sladder om noen kjente? Kanskje finner du sladder om deg selv? Det dukker neppe opp særlig pikant sladder, men; hvem vet?
Denne siden oppdateres fortløpende, så du er aldri lengre enn et klikk unna for å få med deg siste sladder. God lesing!

31.12.2016Musikkloftet kjøper ProTools HDX

Musikkloftet AS har sittet på gjerdet ganske lenge når det gjelder oppgradering av Pro Tools-riggen vår. Inntil nå.
Ove Horpestad hos Siv.Ing Benum AS, har bistått oss med kjøp av komplett ProTools HDX-rigg med SSL convertere, nærmere bestemt SSL Madi X-8, SSL MADI-HD, SSL AlphaLink samt SSL AlphaLink MADI-AX. Dette gir oss et svært fleksibelt i/o-system med et hav av MADI-, adat- og analog-inn/ut. Vi skulle dermed være svært godt skodd for både små og svært store opptak.
Det snekres forøvrig for tiden flittig her på Musikkloftet, og før vinter er blitt til vår ferdigstilles opptaksrommene i vårt nye studio på Dikemark i Asker. Studioet vil i tillegg til salen bestå av to iso-rom. Bilder kommer etterhvert.

01.04.2016Musikkloftet kjøper Bôsendorfer 225 flygel!

Musikkloftet AS har vært på utkikk etter nytt konsert-flygel i lang tid, og nå dukket det endelig opp hos Hellstrøm Flygel og Piano. Så da har vi gått til anskaffelse av et Bösendorfer 225 fra 1980. Så langt er tilbakemeldingene særdeles gode. Vår faste pianostemmer, Renée G. Ingeberg, vil som alltid få det aller beste ut av instrumentet. Vi gleder oss til fremtidige innspillinger med dette fantastiske flygelet.

01.12.2014Musikkloftet får nye lokaler!

Musikkloftet AS har vært uten studiolokaler siden vi flyttet ut fra Teglverksgata i 2011. Det er blitt gjort endel location-opptak som er blitt mikset i en stue i Asker, men det blir jo ikke helt det samme.. Vi var litt uheldige med valg av lokaler for vel ett år siden, men prøver nå på nytt. Vi har leid et samfunnshus på ca 600 kvm på Dikemark i Asker. Her er en sal i 1 etg på nesten 140 kvm, hvor vi nå forbereder noen byggearbeider for å tilrettelegge for opptak. Det skal også bygges et kontrollrom og to mindre opptaksrom. Vi er også på jakt etter nytt flygel. Ting tar tid , men det er stas å ha fått nye lokaler. Det vil være mulig å gjøre store orkestere og kor i salen. Det er stor gratis parkering rett utenfor lokalene og det er direkte tilgang til salen med bare fem trappetrinn! Vi holder dere selvfølgelig oppdatert på utviklingen.

25.11.2014Bjørg Hasle Aschehoug spiller inn cd.

Bjørg Hasle Aschehoug debuterer med cd-innspilling. Bjørg er en svært allsidig sopran, som med sin kommende cd "Love Life" spenner over flere tidsepoker musikkhistorisk sett. For det klassiske repertoaret akkompagneres hun av Vebjørn Anvik (Greig Trio), og for jazz- og musical-avdelingen entrer en stryketrio bestående av Niels Michael Sars Aschehoug (viol) / Birgitta Halbakken (viola) / Hans Josef Groh (cello), Sindre Hotvedt (flygel), Helge Ellingsen (kontrabass) og Line Falkenberg (saxer) parketten i Operaens prøvesal hvor opptakene foregikk. Platen mikses i Musikkloftets nye lokaler på Dikemark, og lydtekniker er Vidar Lunden. Platen utgis på Bjørgs eget selskap i januar 2015

30.11.2013TV2s adventsprogram "Håp i en gryte"

TV Inter samarbeider med Frelsesarméen om programserien "Håp i en gryte", som skal gå på TV2 hver advents-søndag kl.18 nå i desember. Innspillingen har blandt annet foregått på Egertorget i Oslo, med minikonserter på torget og intervjuer i Frelsesarméens suppebuss.
Musikkloftet AS ved Vidar Lunden har stått for musikkmiks og avvikling under innspilling på Egertorget, samt levert PA-anlegg. Bjarte Thomassen og Sigve Gjengstø sto for PA-lyd.
I år bidrar Magnus Grønneberg, Ole Paus, Heine Totland & Gisle Børge Styve samt Christel Alsos med ord og musikk til ettertanke. Programleder er Katarina Flatland

25.09.2013Musikkloftet kjøper nye monitorer

Etter endel sonderinger besluttet Musikkloftet å gå til anskaffelse av Adam S3X-H nærfeltsmonitorer. Etter nær tyve år med miksing på Genelec 1030, var tiden kommet for å få nye "briller" for ørene. Kristoffer Bonsaksen sto for den hyggelige handelen hos 4Sound .

01.08.2013Allsang På Grensen - 2013

TV2s "Allsang På Grensen" har i sommer for syvende år på rad underholdt et bredt lag av seere i Norge, Sverige og Danmark. Artister som Carola, Kurt Nilsen, Marion Ravn, Ask Embla, Tone Damli, Eric Saade, Jenny Langlo, Postgirobygget, Billy Ocean, Bobby Kimball ( vokalist i TOTO ), Jamie Cullum, The Rembrandts, Stage Dolls, Ole Evenrud, Siri Vølstad Jensen, Petra Marklund, Martin Halla, Robin Stjernberg, Lisa Nilsson, Gabrielle, Madcon, Anita Skorgan og mange mange fler, har gjestet Fredriksten Festning i Halden i løpet av sommerens syv programmer. Et fantastisk team bestående av hardtarbeidende, hyggelige mennesker fra Monster Entertainment og OB-team har sørget for underholdning til folket, selv når regnet pøste ned over rigg og publikum og truet med avlysning. Og husbandet "Hans Aaseths Orkester" bestående av Espen Mangen(tr), Lars-Erik Dahle (bass), Frode Mangen (key), Eirik Berge (key), May Kristin Kaspersen (kor), Kine Ludvigsen (kor) og orkesterleder og gitarist Hans Aaseth har til de grader levert!
Vidar Lunden fra Musikkloftet sørget i år for musikkmiks i TV-bussen.

25.05.2013En ny verdensborger!

Med fare for å være i overkant private her på Musikkloftets sladder-side, påberoper vi oss en overveldende grad av unntakstilstand. Vidar Lunden er nemlig blitt far, og det skjer slett ikke hver dag - for å si det slik. Lille Theodor Lunden Kilden ble puffet og lokket nennesomt inn i verden av en ivrig mor og en lun jordmor. Og vips så var alt snudd på hodet for mamma Karin og pappa Vidar. Hurra!

01.03.2012Karin Kilden gir ut CDen "Spor" på Park Grammofon

Karin Kildens singel før jul var en liten forsmak på albumet hun nå debuterer med; "Spor". Karin er utdannet sanger og pedagog fra Barrat Dues Musikkinstitutt, og har skrevet alle sangene på albumet. Samarbeidet med Musikkloftets Vidar Lunden har resultert i en cd som flørter med flere sjangere. Vidar begynte så smått å jobbe med Karins låter for egen maskin og uten hjelp av musikere, og fant etterhvert ut at han ville hoppe uti det og gjøre alt kompet alldeles alene. Som et familie-prosjekt. Og slik ble det - med de alle de utfordringene og alle de fine stundene det fører med seg. Utgiver er Park Grammofon, og release er 31.mars.

24.12.2012Karin Kilden gir ut julesalme og video på Park Grammofon

Karin Kilden har i samarbeid med produsent Vidar Lunden spilt inn "Julesalme til ensomme hjerters forening". Sangen er det nå laget video til, og denne er lagt ut på YouTube. Musikkloftet benytter anledningen til å ønske dere alle en god jul og et trygt og godt nytt år.
Her er link til videoen:
KarinKilden/Julesalme

1.12.2012Korslaget 2012

"Det Store Korslaget" lokker hvert år hundretusener av seere til å benke seg ned bak skjermen. Vi får høre kjente slagere i ny drakt, arrangert for de fire korene som skal kjempe om 1.ste-plassen og mulighet for å gi en stor pengepott til et godt formål. I år er det Lise Karlsnes fra Briskeby, Guri Schanke, Steinar Albrigtsen og Sigvart Dagsland som viser oss sine evner som kor-dirigenter. Vidar Lunden fra Musikkloftet står for musikkmiks.

1.12.2012CD med Opsal Janitsjar

Oppsal Janitsjar har endelig, etter 50 år og uten en eneste utgivelse, tatt det store steget og markerer sitt jubileum neste år med nettopp en cd-utgivelse! Albumet kommer i forbindelse med feiringen neste år, litt utpå sommeren. Opsal Janitsjar er kanskje mer som storband å regne, og de går visst under definisjonen "marsjerende storband". Utgivelsen består av medleyer av kjente artister/band, og det hele blir ledet av dirigent og pianist Richard Johnsen. Frank Havrøy bidrar med vokal på noen av kuttene. Innspillingen ble foretatt i Rainbow Studio i Oslo, og blir til slutt mikset i Musikkloftets studio i Asker av Vidar Lunden og mastret på Propeller Mastering av Morgan Nicolaisen.

12.12.2011Englefjes med nytt album

Englefjes har vokst til å bli en trio siden sist disse glade gutten gjestet Musikkoftet. De bidrar sterkt til norsk-andelen i platebunken din, så er dét sagt. De beveger seg fortsatt i pop/rock/vise-sjangeren, og nå er de høygravide med nytt album; "Ronnie", som er det kommende barnets navn. Bandet forventer blandet mottagelse, og vi tør spå at de får det som de vil - akkurat som med deres tidligere to album og diverse singler. Deres første singel ble sågar refusert av NRK P1 fordi den inneholdt et støtende ord: Skreppe! Å gjøre alle til lags er en vrien øvelse som er de yderst få forunt å mestre, men vi får se hvordan det går denne gangen. Englefjes har gjort det meste av opptakene selv, men har tillitsfullt overlatt miksen til Vidar Lunden. Plateselskap er Norsk Rekord, og albumet slippes i februar 2012.

18.12.2011Livet etter Teglverksgata

Mangel på innspillingslokaler har ikke strupet aktiviteten for Musikkloftet. Det har ansporet til en mer mangslungen hverdag, med større bredde på "aktivitetene". Vokal-septetten "Stilett" har hatt kjempesuksess med sin cabaret-forestilling "Griseflaks", skrevet av Hanne T.Asheim, med en rekke forestillinger på Teaterkjelleren/OsloNyeTeater. Stilett har også vært endel omkring og satt opp forestillingen, og Vidar Lunden har levert lyd. Sopranen Christin Holmbø Kanden har spilt inn en cd med kjente opera-perler sammen med sin akkompagnatør og pianist Håkon Smith. Oddrun Hyttedalen har mikset sin cd "verdensmester" i Musikkloftets nye studio i Asker, og den er nå utgitt. Vidar Lunden har hatt ansvaret for lyden under forestillingen "Tro, håp og terningkast" på Oslo Nye. Bjørn Bolstad Skjelbred har spilt inn hans musikk til teaterforestillingen "Istialia" på location i Sofienberg Kirke med sangere fra Nordic Voices. Vidar Lunden har nettopp avsluttet en to-ukers innspillingsperiode under OB-teams vide vinger i Nydalen under innspilling av 112 deltakere/sangere til TV2-satsingen The Voice - en slags voksenutgave av Idol hvor dommerene er byttet ut med mentorer. Mentorene er ingen ringere enn Hanne Sørvåg, Magne Furuholmen, Sondre Lerche og Madcon-Yosef, og sendingene starter i januar2011.
Og vi står på!

01.07.2011Musikkloftet forhandler Forsman høyttalere

Musikkloftet har inngått forhandleravtale med Forsman AS, og vil være Forsmans kundekontakt i Oslo-området. Forsman leverer high-end høyttalere litt utenom det vanlig. Etter årevis med forskning kunne de presentere gjennomgående norskproduserte hi-end-høyttalere basert på "dipol"-prinsippet. Dette innbærer at høyttalerekabinettet er helt åpent, dvs at høyttalerene er montert på en vertikal plate og at de spiller uhindret men med en baffel på sidene som forhindrer utfasing som følge av at høyttaleres forside og bakside i "fri dressur" vil spille i motfase med seg selv. Den store gevinsten med Tor Forsmans patent som har løst denne begrensningen, såkalt VerticalSplitSystem - eller VSS, er at høyttalerene leverer en fantastisk transient-respons som følge av ikke å bli forhindret av de fysiske begrensningene et tradisjonelt kabinett representerer. Bildet viser modellen VSS4. For de som bare ikke får nok finnes modellen VSS5. Disse høyttalerene befinner seg i det øvre sjiktet i hi-fi-verdenen. De bør oppleves, og de kan oppleves! Er du glad i gode lydopplevelser er dette en opplevelse som må oppleves!
For mer info anbefales å lese denne testen i "LydOgBilde": test.
Forsman AS tilbyr forøvrig også en annen tjeneste, nemlig høyttaler-restaurering! Har du et gammmelt høyttaler-par du er glad i og kjenner godt både som referanse og "venne-par", men som begynner å trekke på årene og kanskje ikke yter slik de burde lenger, foreslår vi at du tar kontakt med Forsman i Tønsberg og får et tilbud på restaurering av dine gamle venner.

25.06.2011Karoline Krüger med cd fra forestillingen "Veggen" på Hordaland Teater

Karoline Krüger har i samarbeid med Hordaland Teater skrevet musikk til den kritikerroste forestillingen "Veggen", som er en særegen forestilling for barn og unge. Hordaland Teater ønsket at Karoline skulle spille inn all den flotte musikken hun har skrevet (og fremfører) til Tore Nysæthers tekster slik at denne vil bli tilgjengelig når forestillingen skal settes opp igjen fra høsten. Karoline har med seg følgende musikere på innspillingen og forestillingene: Eline Sundal (cello), Are Ovesen (trompet) og Jostein Stalheim (accordion). Vidar Lunden gjorde opptakene i Hordaland Teaters lokaler og mikset senere materialet i Musikkloftets nåværende lokaler i Asker.

01.04.2011Musikkloftet flytter ut fra Teglverksgata!

Etter 21 år (og noen dager..) velger vi nå å forlate lokalene i Teglverksgata 2 i Oslo. Alle piler har den senere tid pekt i retning av at vi måtte vurdere videre drift her på loftet. Kommersiell studiodrift i en bransje i kraftig omstilling har i den senere tid hatt sine utfordringer rent økonomisk. Når gårdeier meddelte et ustoppelig ønske om å nesten doble husleien ved utgang av kontraktsperioden, ble det praktisk sett en enkel beslutning å ta.
Dette betyr imidlertid ikke at Musikkoftet AS legges ned! Studiodriften flyttes midlertidig til enklere fasiliteter i Asker for å vurdere hva som nå skal bli fremtiden for det som i all beskjedenhet må sies å være en viktig bidragsyter i Norsk musikkliv. Musikkloftet er, og vil fortsatt være, tilgjengelig for diverse lydtjenester så som cd-innspilling, pa/event, salg av lydutstyr med mer, slik det har vært, dog uten de lokalene vi har vært forbundet med siden vi startet opp i 1990. Det er primært Vidar Lunden som drifter selskapet.
Vi håper på et fortsatt godt samarbeid med både tidligere og nye kunder, og ønsker stadig å bidra til Musikkloftets hjertesak; god lyd og musikk til publikum!

15.03.2011Bladet Fidelity anmelder Lande/Husbys cd'er

HiFi-entusiastenes fagblad "Fidelity" har i en av sine siste utgivelser anmeldt Lande/Husbys to utgivelser "Sakte Sanger" og "Helt Nær", begge innspilt på Musikkloftet med Vidar Lunden bak spakene og siden utgitt på Musikkloftets label Park Grammofon. Dette er for oss veldig hyggelig lesing, og vi viderebringer i all beskjedenhet her: anmeldelsen.

12.11.2010Oddrun Hyttedalen og Pledrik Surr

Odddrun Hyttedalen er tilbake på Musikkloftet med sin lille venn og alterego; sovedyret Pledrik Surr. Oddrun har tidligere gitt ut tre cd'er sammen med Pledrik. Også denne gangen blir platen til i tett samarbeid med arrangør/pianist Sindre Hotvedt. Litt spesielt stas var det denne gangen at Truls Mørk bidrar med fantastisk cello-spill på noen av sangene. Platen er planlagt utgitt sensommeren neste år.

12.11.2010Korslaget på TV2

Forberedelsene til Korslaget 2011 er i gang, og Musikkloftet har i den forbindelse fått hyggelig og celebert besøk: Lisa Stokke, Anine Stang og Thom Hell har vært på besøk og sunget i forbindelse med innspillingen av reklamefilmen som skal rulle over skjermen i nær fremtid. Dette blir staselig underholdning!

11.11.2010Og ellers...

..kan nevnes at;
-vokalensemblet Stilett har gjestet Musikkloftet for innspilling av to sanger. Stilett viser med all tydelighet at cabarét-sjangeren er på full fart tilbake!
-Prest og visesanger Hans Jacob Finstad har foreviget endel sanger som han reiser omkring og underholder med.
-Ida Svanes har også gjestet oss på loftet og spilt inn egne viser.
-Øvrevoll Spellemannslag med fiolinist Ragnar Heyerdahl i spissen, tar sikte på å underholde under kommende VM, med anekdoter og harselaser med tilhørende musikalske krumspring og effekter inspirert av skandaler fra sports-verdenen.
-Saksofonist Per Wessel har endelig fått lydfestet sine improvisasjonsevner på cd, etter en kraftig "dytt" fra sine døtre.. På tide!
-Rampeguttene med "svigermors-drøm-look", bandet "Englefjes", er svangre med et nytt album. De har foreløpig lagt trommespor på alle låtene her på loftet, men har nå også bedt Vidar Lunden om å mikse en jule-singel... følg med!
-Det unge saxofon-talentet Soran Lind har spilt inn to stykker for saxofon og klavér under veiledning av hans pedagog Øistein Isachsen.
-Anders Rogg er gledelig tilbake på loftet for å spille inn en rørende liten "sak" til ære for sitt nye familiemedlem; valpen Kamelia! Musikkloftet gratulerer! Musikken skal dessuten brukes i et NRK-program hvor nybakte hundeeier-familier og deres valper skal potefølges i en spennede tid!
-Søndagsskolen ved Merete Føyen Arnevåg har ved endel anledninger spilt inn tale til animasjons/undervisnings-videoer med Harald Stoltenbergs stemme.
-Pianist og arrangør Petter Kragstad har spilt inn komp som skal benyttes under events/forestillinger med prosjektet "Glee".
-Regissør for filmen Sykt Lykkelig, Anne Sewitsky benytter seg av et litt uvanlig grep. Hun ønsket å legge inn små "pauser" i filmen hvor det spilles bluegrass/gospel av fire unge musikere, som forøvrig til de grader behersker sjangeren. Disse musikalske innslagene ble spilt inn på Musikkloftet under ledelse av Wenche Losnegård, og med Vidar Lunden bak spakene.

15.10.2010Hayden J.R. Powell

Trompetisten Hayden Powell (Magic Pocket, Trondheim Jazzorkester) har inntatt Musikkloftet med innspilling av sin debut-plate, som etter planen vil utgis i slutten av 2011. Platen vil bestå av hans egne komposisjoner. Hayden har følge av følgende medmusikanter: Tore Brunborg (sax), Erik Johannessen (trb), Eyolf Dale (flygel), Jo Skaansar (kontrabass) og Jasper Van Hulten (trommer). Vidar Lunden hadde ansvaret for opptakene.

27.09.2010Mosaic

Gospelkoret Mosaic er i full gang med sin kommende juleplate. De har jobbet med produsent og tangent-trollmannen Stein Austrud tidligere, men så ingen grunn til ikke å nyte godt av hans fantastisk talent også nå når de skulle lage juleplate. Platen kan/bør anskaffes i god tid før julaften, og kan på det sterkeste anbefales for riktig å komme i "god-stemningen".
Så ta kane-fart og kjøp!
Vidar Lunden assisterte med teknikk under opptak av kor og flygel, Hilde Nordbakken dirigerer og motiverer slik bare hun kan, og Mudi er utgiver.

28.08.2010Veronica Akselsen

Veronica Akselsen er av taterslekt, og har gjort seg viden bemerket for sin stemmeprakt og genuine formidlingsevne. Det forplikter å videreføre arven fra sin far, Elias Akselsen, men hun behersker det med glans. Hun debuterte for seks år siden med sitt debut-album på Via Music, og er nå endelig i gang med sitt neste album, som består av taterviser og bluegrass, folketoner og gospel! Hun har også denne gangen med seg Sigbjørn Tveite fra Via Music (utgiver) som produsent og nær samarbeidspartner, og på innspillingen boltrer hun seg med musikere som; Stian Carstensen (diverse instrumenter), Freddy Holm (div. strenger), Ola Kvernberg (fele), og Daniel Sandén Warg (hardingfele / nyckelharpe).
Vidar Lunden hadde ansvaret for teknikken.

25.05.2010Arild Notland

Arild er en vokalist med sterk emosjonell tilknytning til fødebyen Farsund, og tekstene hans bærer sterkt preg av dette. Ved siden av å være en sommerplate, som han selv sier, er temaene vennskap, kjærlighet og skjærgårdsidyll. Lydbildet er "litt råkka vise-pop", med norske tekster. Eivind Finsrud er produsent, gitarist og altmuligmann. Arild har spilt inn all vokal her på Musikkloftet og Vidar Lunden har mikset platen.

20.05.2010Karl Heldal

Trubaduren Karl Heldal jobber i disse dager med sitt andre album "Naken Med Klærne På". Karl skriver og fremfører sanger med underfundig undertone, og evner etter vår vurdering av treffe både gammel og ung med sin musikk og sine tekster. Karl må vel kunne sies å være en tradisjonell visesanger som trer ut av den tradisjonelle vise-sjangeren både hva gjelder hans musikk og også innpakningen av denne. Så kan jo publikum kjøpe platen for å finne ut hva dét innebærer...
Karl har med seg en stor samling musikalske venner: Åsmund Reistad (bass/strenger), Rune Arnesen (trommer), Emilie Heldal Lidsheim (fiolin/bratsj), Irene Tillung (trekkspill), Bjørge Verbaan (flygel), Marie Angelica Carlesen (fiolin), Vilde Sandve Alnæs (fiolin), Torunn Falnes (bratsj) og Benedicte Alstveit Årsland (cello). Vidar Lunden har ansvaret for knapper, kabler og lyd.

10.02.2010Ekko

Viseduoen EKKO er underveis med debút-cd som i disse dager spilles inn her på Musikkloftet. Duoen består av Tone Elisabeth Braaten (vokal) og Steen-Vidar Larsen (vokal/gitar). Steen-Vidar er musikk-smeden i duoen og har tonesatt diktene til noen av våre mest fremskutte diktere. Etter utallige oppfordringer har den populære duoen endelig tatt steget for å gjøre en innspilling av materialet som har høstet mye positiv respons under diverse konserter. Ekko har med seg følgende musikere på cd-en: Frøydis Grorud (fløyte/sax), Jo Asgeir Lie (trekkspill), Stig Hvalryg (kontrabass), Trond Nilsen (flygel) og Hermund Nygård (trommer/perc).
Utgiver er Park Grammofon og lydtekniker/produsent er Vidar Lunden.

18.01.2010Odeon Jazz Quintet

Odeon Jazz Quintet het oprinnelig Magnolia Jazz Quartett, men skiftet i 2001 navn til Odeon Jazz Quartett. De har nå utvidet til kvintett, og derav navnet, så klart. Odeon har vært i Danmark og gjort live-opptak av en kirkekonsert, Vidar Lunden ble så bedt om å mikse opptakene her på Musikkloftet. Som sagt, så gjort - og utgivelsen av "Over The Waves" vil finne sted i mai i år. Sprudlende virtoust og med livsnær nerve holder Odeon oss lyttere i ånde, gjennom hele den tiden det tar å spille av deres nye cd. Og det fantastiske er at den kan nytes igjen og igjen når man besitter den! Odeon J.Q. består av følgende medlemmer: Øistein Isachsen (klarinett), Morten Gunnar Larsen (piano), Gunnar Gotaas (trombone), Birger Mistereggen (trommer/vokal) og Børre Frydenlund (banjo/mandola/vokal). Utgiver er Herman Records.

04.01.2010Cecilie Duus

Cecilie er et alldeles uskrevet blad i musikk/kultur-livet så langt. Hun har tilbragt det meste av sitt voksne liv i næringslivet, men etter endel motgang og utfordringer valgt hun svært kort fortalt å stoppe opp. Denne pausen i hennes tilværelse avstedkom mange egenkomponerte sanger og mye jobbing med musikk. Cecilie ønsket hjelp med å virkeliggjøre en cd med sin musikk, og hun er nå på god vei til å nå målet.
Vidar Lunden produserer albumet, og et stjernelag av musikere får boltre seg med Cecilies melodier; Torjus Vierli (tangenter), Kjetil Steensnæs og Frode Kjekstad (gitarer), Jens Fossum og Tor Egil Kreken (kontra-bass), Torstein Lofthus (trommer), Elin Synnøve Bråthen (kor) og Sindre Hotvedt (stryk-arr.). Park Grammofon står for utgivelsen som tar sikte på release i juni 2010.

22.12.2009

10.12.2009Øystein Sevåg Global House Band

Pianisten, komponisten og artisten Øystein Sevåg nyter stor respekt omring over hele kloden, og har hatt stor suksess med sine tidligere utgivelser. Han jobber i disse dager med sin neste plate, og har nå jobbet noen dager her på Musikkloftet for å spille inn grunnkompene med sitt Global House Band. Øystein kombinerer sjangre som klassisk, jazz, rock og etnisk musikk og resultatet er et særegent, kontemplativt og vakkert uttrykk. Bandet har nylig gjort en liten turné og runder altså av med innspilling av materialet. Musikerene i bandet er: Petter Wettre (saxer), Zotora Nygård (didjiridoo), Sara Öveinge (violin), Ole Marius Melhuus (bass) og Andreas Bye(trommer). Vidar Lunden hadde ansvaret for opptakene.

20.11.2009Penthouse Playboys

Penthouse Playboys er tilbake på Musikkloftet, 13 år etter at de spilte inn sitt debut-album ”Metropolis” her på loftet. For oss vanlig dødelige synes jo normalt resultatet av tidens tann, men for Jens Pikenes & co går solen aldri ned. Like uimotståelige og duggfriske som den gang, pleier de fortsatt sitt kvinnelige publikum med en ømhet og omtanke verden sjelden har sett maken til! De er naturens uforbeholdne gave til den kvinnelige befolkning, og med en ektefølt ydmykhet presenterer de tradisjonen tro, på årets julekonserter, et annet kvinneidol; Benny Borg! Penthouse Playboys har beæret Musikkloftet med oppdraget å spille inn musikken til en kommende episk video som etter sigende skal få haker til å dingle omring i kongeriket! Følg med!
Vidar Lunden har nå som dengang ansvaret for lyden, sånn i all beskjeden-
het så klart.

5.11.2009Litt av hvert..

- -Arve Tellefsen jobber med nytt album, og har vært innom Musikkloftet for å spille inn noe materiale sammen med Kjetil Bjerkestrand (tangenter), Eivind Aartseth (gitar) og Helge Nordbakken (perkusjon)
- -Christiania Stringswing Ensemble har gjort bla blås-, kor- og trekkspill-pålegg på sin kommende cd.
- Toxic Reklamebyrå ved produsent Geir Skorstad har gjort opptakene til Nora-reklame med bla Prøysen-imitator Gustav Nilsen. Nærmere faktisk å gjøre opptak av Alf Prøysen kommer du ikke! Av naturlige årsaker...
- -Veronica Akselsen har besøkt Musikkloftet sammen med produsent Sigbjørn Tveite fra Via Music for innspilling sammen med Stian carstensen.
- Bernt Austad jobber for tiden med -”Funky Red” som har gjort endel liveopptak og skal samle de beste opptakene på en plate.
- -Marian Aas Hansen- jobber for tiden med ny cd, og har spilt inn tre grunnkomp her på loftet med bandet sitt; Sindre Hotvedt (flygel), Sondre Meisfjord (kontrabass) og Eirik-André Rydningen (trommer).
- -Hilde Brunsvik har vært i studio og spilt inn et knippe tolkninger av Sting-melodier, sammen med pianist Petter Kragstad.

12.10.2009Aphrodisiac

Jazzkvintetten Aphrodisiac har vært på Musikkloftet for, etter fire års eksistens, endelig å spille inn og utgi cd med eget materiale. Det er gitarist Magnus Wiik som er gruppens komponist, og vokalist Anja Skybakmoen skriver tekster. Aphrodisiac har et lekent og utforskende uttrykk, og har skapt et egenartet uttrykk med sin uredde tilnærming til materialet. Bandets øvrige medlemmer er Svein Magnus Furu (sax/klarinett), Adrian Myhr (kontrabass) og Tore Sandbakken (trommer). Utgivelse er planlagt mai neste år, og utgiver er Park Grammofon. Ansvarlig for innspiling og miks er Vidar Lunden.

18.09.2009Magnar Birkeland

Magnar synes å trives best som kreativ bakmann og komponist for sine prosjekter, og denne gangen består konseptet av duetter. Magnar er nå i gang med ny plate, og har vært på Musikkloftet for å spille inn noen av grunnkompene. Dette er vakker musikk noen og enhver bør unne seg! Magnar har med seg et knippe dyktige musikere og samarbeider også denne gangen tett med vokalist Vigdis Eidsvåg. Bandet består av Torjus Vierli (tangenter), Børge pettersen Øverleir (gitarer), Johnny Sjo (bass) og Audun erlien (trommer). Vidar Lunden sørget for opptakene.

16.09.2009Georg Reiss Kvartett

Georg Reiss er en av norges ledende klarinett-virtouser. Hans publikum kan glede seg til denne perlen av en cd han for tiden spiller inn her på Musikkloftet. Nydelige versjoner av jazz-standarder ispedd andre godbiter. Resultatet taler best for seg selv. Kvartetten består foruten Georg selv av Håkon Gjesvik (flygel), Audun Ellingsen (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer). Utgiver er Hot Club Records og Vidar Lunden har ansvaret for lyden under innspilling og miks.

04.09.2009Anette Askvik

Sangerinnen og artisten Anette Askvik er nok et ganske utskrevet blad for mange. Det er hun i full gang med å gjøre noe med. Hun har i noen år studert musikk i Australia, men har nå vendt tilbake til Norge. Hun er 26 år, er opprinnelig fra Stavanger, og har nå bosatt seg i Oslo hvor hun for tiden arbeider tett med produsent og pianist Øystein Sevåg. Hun har i disse dager vært på Musikkloftet og spilt inn 10 fantasiske sanger som hun har skrevet selv. Bandet hennes består av Audun Erlien (bass, gitarer) og Rune Arnesen (trommer), og dét skulle jo være velkjente navn for de fleste! Vidar Lunden har hatt ansvaret for lyden under innspillingen.

01.08.2009Protestfestivalen gir ut cd

Protestfestivalen har i løpet av de 10 årene den årlig har blitt avholdt i Kristiansand, blitt en viktig festival med mange prominente deltakere fra inn og utland som diskuterer politiske, sosiale, religøse, kulturelle og filosofiske spørsmål. Viktige støttespillere har vært bla Kris Kristofferson og avdøde Erik Bye. I år har ledelsen besluttet å gi ut en dobbelt-cd med kun kjente protest-sanger/viser. Mange artister bidrar. Det blir 37 låter i alt. Sigbjørn Nedland trekker i trådene og produserer også mange av bidragen. Sigbjørns spesialitet er å få til spennede samarbeid mellom artister som ellers kanskje neppe ville ha kommet til å spille sammen. Han har i den forbindelse kommet opp med ingen ringere enn følgende følgende konstellasjoner som nå har gjestet Musikkloftet med noen få av bidragene til cd'en; Claudia Scott / Becaye Aw, Gry Jannicke Jarlum / Anbjørg Lien /Bjørn Ole Rasch, Karin Wright / Einmal Kommt Die Liebe, og to av barenbarna til Erik Bye gjør en duett med en av de siste sangene Erik Bye skrev tekst til (Drøm). Vidar Lunden har hatt ansvaret for lyden.

20.06.2009Sommer, sol og ferie!

Vi unner oss en liten pause noen uker i varmen, og benytter her anledningen til å ønske liten som stor en riktig god sommer med et bilde fra en sommerkveld i vår fantastiske skjærgård!

12.06.2009I rask rekkefølge kan også nevnes at...

..det har vært en hektisk vår på Musikkloftet. Vi har vært så heldige å få jobbe med følgende prosjekter:
-Reidar Myhres Orkester har spilt inn 3 låter til en demo. Tekniker var Vidar Lunden.
-Marianne Wahl har spilt inn noen klassiske stykker med pianist Aksel Kolstad. Tekniker var Morgan Nicolaysen.
-”Oxidataion” består av unge og talentfulle gutter som vant en talent-
konkurranse som sponset innspilling av to låter. Lydtekniker var Vidar Lunden
-Frank Hammerbakk Evensen har spilt inn og nå mikset en singel
-Folkemusikk-gruppen Tindra har spilt inn sin kommende cd her på Musikkloftet med tekniker: Fridtjof Lindemann
-Heine Totland er i gang med ny cd, og har vært innom og spilt inn grunnkomp til tre låter. Tekniker: Vidar Lunden
-ORPS har mastret soundtracket til spillefilmen på Musikkloftet, Tekniker: Morgan Nicolaysen
-Norsk Noteservice, ved Bjørn Morten Kjærnes har igjen gjestet oss for taleinnlesing.
-6 Euro er en glad gjeng med herremenn som liker å spille til dans. Nå har de vært på Musikkloftet for å spille inn demo. Tekniker: Vidar Lunden
-Lars Berg(obo) har spilt inn sin kommende cd her på Musikkloftet. Produsent og tekniker var Bernt Rune Stray og Bjørn Erik Pedersen
-Sudan Dudan er en folkemusikk-gruppe som i vår har vært på Musikkloftet for å spille inn sin kommende cd. Lydtekniker var Fridtjof Lindemann

16.05.2009PITSJ med ny cd

"Pitsj" er som mange sikkert vet en kvintett med ektremt flinke kvinnelige vokalister. De har én cd på samvittigheten allerede, men nå syntes de det var på tide med en ny! Et herlig knippe sanger i aldeles ny drakt og innpakning serveres dere med et smil om munnen. Og hvem kan motså disse kvinnenes smil og sang? De har fått med seg saxofonist Morten Halle til å produsere, og Grappa står for utgivelse. Pitsj består av; Ane Roggen, Ida Roggen, Anja Skybakmoen, Anine Kruse og Benedicte Kruse. Vidar Lunden er ansvarlig for lyden.

30.04.2009DaCapo-bandet / Norsk Pensjonistforening

Norsk Pensjonistforening ønsket å samle sammen bandet fra DaCapo-programmene som trofast gikk på skjermen i ti år. Og jammen fikk de det til. Oppdraget var å spille inn 27 kjente og kjære sanger på en cd som pensjonistene kunne synge til. En slags singback-cd, som det heter på fagspråget. Hyggelig blir det når gamle venner treffes til samspill, med tilhørende gode historier og løs latter (..kan man si det..?) som så mange ganger før! Bandets bidragsytere er; Per Husby (piano/orkesterleder), Pete Knudsen (gitar), Svend Ohrvik ( div.tangenter/trekkspill), Roy Nicolaysen (trp), Petter Brambani (sax/fløyte), Johan Bergli (sax/klarinett), Edvard Askeland (bass) og Thor Andreassen (trommer).

20.04.2009Tindra

Folkemusikk-trioen Tindra har vært på Musikkloftet for å spille inn sin kommende cd. Tindra presenterer egne låter så vél som sanger og slåtter i tradisjonell innpakning. Trioen består av Åshild Vetrhus (vokal), Jorun Marie R. Kvernberg (fele/hardingfele) og Irene Tillung (akkordeon). Utgiver er ta:lik og lydtekniker var Fridtjof Lindemann.

20.03.2009Caledonia Jazzband med ny cd etter ti år!

Det er vél ti år siden Caledonia sist var på Musikkloftet for å spille inn sin forrige cd. Nå er de tilbake! Ti år mellom hver utgivelse er jo litt i lengste laget for et så populært orkester, men den som venter på noe godt osv... De byr som forventet på ekte New Orleans-jazz, men det som er nytt denne gangen er at de har med et lite knippe creolske sanger som fremføres på fransk av gitarist, og nå også vokalist, Eyvind Ellingsen. Riktig smekkert er det, og at det svinger kan vi love! Orkesteret består i dag av; Carl Petter Opsahl (klarinett), Eystein C. Husebye (trombone), Håkon Gjesvik (piano), Eyvind Ellingsen (gitar/vokal), Christian Frank (kontrabass/susafon), Bjørn Olufsen (trommer). Vidar Lunden gjør opptak og mikser.

15.03.2009Eva Nordli Krøger gjør Frank Nordli

Eva har tidligere gjort innspillinger her på Musikkloftet, bla barneplaten ”Petter Snus”. Nå er hun tilbake med et nytt prosjekt: ”Når Tankene Går Tur”. Eva er datteren til hele Norges lørdagsbarnetime-onkel Frank Nordli, som dessverre gikk bort i 1998. Nordli var fast leder av ”Lørdagsbarnetimen” i 20 år, foruten å lage en rekke andre barneprogrammer. Frank Nordli etterlot seg mange barnesanger, som Eva nå vil bidra til at kommer frem i lyset. 17 flotte sanger spilles inn, med levende musikere! Johannes Joner og Heidi Ruud-Ellingsenbærer solist-rollene(bildene),og musikerene er; Sigmund Groven (munnspill), Frøydis Grorud (saksofon/fløyte), Synnøve Hannisdal (trombone), Eva Nordli Krøger (fløyte/keyboard), Erling Strøm (flygel/orgel/div.tangenter/trompet), Magnus Westgaard (bass), Knut Bjørnar Asphol (gitar), Tore Johannes Skauen (trommer/perk), Torstein Lofthus (trommer), Ërland Dahlen (perk), Birgitte Stærnes (fiolin) og Johannes Martens (cello). Barnebarna til Frank bidrar også med diverse vokale innslag. Vidar Lunden gjør opptakene og mikser.

29.02.2009Vika Band

Vika Band har gjestet Musikkoftet tidligere. Nå er guttene i gang med ny utgivelse som kommer i mai. Dette er glad jazz for folk som liker at det svinger! Vika band består av; Cato Tindberg (klarinett / sopransax), Magne Braatener (trombone), Tom Bøttger (trompet), Poul Goldman (banjo / gitar), Tor Haugom (tangenter), Askjell Hjellvik (bass) og Svein Fagersand (trommer).

10.02.2009Nils Harald Sødal

Nils Harald Sødal jobber i disse dager med innspilling av cd her på loftet, med intime og nære tolkninger av kjente salmer. Nils Harald er en fantastisk tenor, og spiller også piano og gitar., Han har vært land og strand rundt og opptrådt med materialet, og etter utallige oppfordringer fra publikum spiller han nå inn en cd. Han deler solistoppgaven med sopran Rita Heigre. De har begge hatt solistoppgaver sammen med Den Norske Opera på fler oppsetninger, og gjør altså nå cd sammen, om enn i et noe mindre format. Vidar Lunden er ansvarlig for opptak/miks.

1.02.2009Johan Ante Bær

Johan Ante Bær er en høyt respektert joiker. Han har nå jobbet noen dager med innspilling her på Musikkloftet sammen med Georg Buljo, som produserer hans neste cd.
Utfordringen for musikerene ligger i å følge de noe uvanlige taktartene og periodene Johan forholder seg til intuitivt. Men han har med seg svært drevne musikere, og resultatet blir fantastisk flott. Georg Buljo (gitar), Stig Hvalryg (el.bass) og Kenneth Ekornes (trommer/perc. se bildet...)

8.01.2009Inger Marie Gundersen

Inger Marie kommer fra det blide Sørland. Hun synger jazz med stor troverdighet i tekstformidlingen, og inviterer til nærkontakt med hennes stemme og musikk. Hun gjør nydelige versjoner av kjente sanger, som f.eks ”I Don’t Wanna Talk About It”. Georg ”Jojje” Vadenius produserer og spiller gitar, foruten hennes band som består av; Oscar Jansen (flygel), Øyvind G. Stømer (saxer), Ole ”Kelly” Kvamme (kontrabass) og Tom Rudi Torjussen (trommer/perc). Vidar Lunden var ansvarlig for opptakene.

5.01.2009Jan Vardøen

Jan Vardøen er en kar meg usedvanlig mange jern i ilden. Han driver flere butikker på Grünerløkka, er forfatter, trebåt-bygger, bartender, komponist, artist, og nå i det siste også bonde på et lite småbruk på Nesodden. Til å miste pusten av! Nå har Jan besøkt Musikkloftet for å mikse lyden til en video som er tatt opp under en jule-konsert han holdt i ”botsen” før jul. Og parallelt med dette jobber Jan med vokal-pålegg på en fransk-språklig utgivelse med egne låter. Jan har åpenbart ingen tid å miste. Det krever sitt å holde tritt med den karen!

15.12.2008Ole Reinlund

Ole Reinlund er, for å være helt nøyaktig, vokalist/komponist/tekstforfatter/pianist og gitarist. Ole har i høst vært på Musikkloftet for å spille inn sitt tredje album, som er beregnet å komme ut sensommer/høst -09. Ole ga i 2003 ut cd-en ”For Det Var Hit” som ble nominert til Spellemann. Oles musikk heller kanskje mest mot jazz, men uttrykket har også mye vise og vise-pop i seg tør vi påstå. Med norske tekster om kjente problemstillinger for de fleste av oss, og med gode melodier og behagelige groover blir resultatet en plate de fleste bør ha i samlingen sin. Sånn er det bare! Ole synger og spiller flygel/keyboard, men han trenger litt hjelp til å gi musikken den rette innpakningen, så derfor har han fått med seg; Ingelin Reigstad Nordheim (kor), Steinar Raknes (kontrabass), Kjetil Steensnæs (gitarer), Frode Nymo (saxofon), Tore Johansen (trompet) og Håkon Mjåset Johansen (trommer). Vidar Lunden gjør opptak og mikser.Utgiver er Park Grammofon.

12.12.2008Og ellers i høst....

... har vi hatt besøk av :
- VIF, som har spilt inn to låter, For å heve lagets moral...? tekniker: Morgan Nicolaysen
- Monster Film AS. som har spilt inn og mikset mye av musikken til TV-serien og filmen ORPS. Produsent er Sindre Hotvedt.
- Jorunn Torstvedt, som har spilt inn grunnkompet til noen låter til hennes kommende cd.
- Birte Nordahl, som har spilt inn musikk hun har fått i oppdrag å lage til en film.
- Jeffrey Bergmann som har spilt inn og mikset en R&B-singel.
- Vidar Lønn Arnesen har spilt inn juleplate i DaCapo-innpakning. Produsent: Phillip Kruse.

1.12.2008Eliksir

Kvinnen bak navnet Eliksir heter egentlig Elin Synnøve Bråthen, og kommer fra Sørreisa i nordnorge. Hun ga i 2007 ut cd-en ”Earthly Things”, og fikk fantastisk respons internasjonalt. Hun har vunnet internasjonale priser for musikken sin, og også for musikkvideoen fra forrige plate. Hun er nå i gang med innspilling av neste cd her på Musikkloftet. Også denne gangen har hun med seg Øystein Sevaag som produsent. Elin, som skriver musikken sin selv, er inspirert av norsk og irsk folkemusikk. Fra nære og sarte til vakre og storslåtte lyd-landskap geleider hun oss, sammen med sitt faste band som består av; Trygve Tambs-Lyche (trommer), Glenn-Phillip Nilsen (bass), Haldor Røyne (gitar) and Hilmar Kristoffersen (tangenter).

30.11.2008Espen Eriksen Trio

Espen har i disse dager spilt inn sin neste cd på Musikkloftet. Espen er også kjent for å være programleder for jazzbasillen på NRK, foruten å traktere flygelet. Musikken til albumet han har skrevet selv og sjangeren er jazz, så klart. Vakker og melodiøs sådan. Trioen består foruten Espen selv av; Lars Tormod Jenset (kontrabass), Andreas Bye (trommer), og Gunnar Halle gjestet session med trompet på to av låtene. Lyd; Vidar Lunden

5.11.2008Høsten er her!

Høsten er her og sommeren er definitivt over. Vi her på Musikkloftet fikk et påtrengende ønske om å vise dere en av de mange solnedgangene vi er vitne til fra vinduet i kontrollrommet. De kan være slående vakre og fortjener oppmerksomhet! God høst!

1.11.2008Kor 90 med gjesteartister på juleplate

Kor 90 er et kor med base på Toten. Koret er kjent for sitt ønske om å samarbeide med andre musikalske krefter, og har denne gangen fått med seg kjente sangere som Trine Rein, Knut Anders Sørum, Gaute Ormåsen og Nora Foss Al-Jabri. Tittelen på albumet er ”Time For Peace”. Om du synes julen kan bli vel hektisk, så anbefaler vi vél en time i sofaen mens du hører på denne platen! I bandet figurerer Frode Mangen (tangenter), Hallgrim Brattberg (gitar), Lars-Erik Dahle (bass) og Peter Abbott (trommer). Korets leder er Ola Narten svendsen og produsent for platen er Martin Alfsen. Vidar Lunden hadde ansvaret for innspilling/miks.

22.10.2008John Ivar Bye

John Ivar Bye er et kjent navn for mange, og han har dyrket frem et helt eget uttrykk. Underfundige tekster som leker med det norske språk, og en udiskutabelt maskulin innpakning. John Ivar har gjort seg et par erfaringer i livet, og deler dem gjerne med oss. Han ønsket å gå litt nye veier på denne platen og fikk med seg en jazztrio til å kompe seg, foruten sin gamle våpendrager Atle Rakvåg (barytongitar). Trioen består av Per Husby (flygel), Stig Hvalryg (kontrabass ) og Roger Johansen (trommer). Release er bebudet mars 2009, og Grappa står for utgivelsen. Vidar Lunden har produsert sammen med John Ivar og er ansvarlig for innspilling/miks.

18.10.2008Jannike Kruse med debut-cd!

Jannike Kruse er endelig i sving med sin første solo-plate! Denne er det mange som har ventet lenge på, og nå skjer det altså. Jannike har invitert noen av landets fremste låtskrivere til å bidra med sanger skrevet spesielt for henne og anledningen. Bidragsytere er bla Silje Nergaard, Anita Skorgan, Jan Eggum, Ingrid Bjørnov, foruten noen egne låter også så klart.. Resultatet blir å høre på nyåret antar vi, og den ventende massen har mangt å glede seg til. Veldig mangt! Jannike har fått hjelp av Anders Aarum til å produsere. Kompet består av; Morten Reppesgård (flygel), Børge Petersen-Øverleir (gitarer), Eirik Are Oanes Andersen (bass) og Peter Baden (trommer).

15.10.2008Kirsti Huke

Kirsti Huke har gjort seg bemerket med sin kraftfylte og uredde tilnærming til låtmaterialet, og tolker forskjellig materiale mesterlig med sin improvisasjonsevne. Kirsti har vært på Musikkloftet for å spille inn musikk til sin neste cd, og hadde med seg følgende musikere: Vigleik Storaas (flygel), Steinar Raknes (kontrabass) og Erik Nylander (trommer)

21.08.2008Steinar Raknes går solo!

Steinar Raknes er en brutalt dyktig kontrabassist, og han gir nå ut sin første cd i eget navn. Han innrømmer selv å være inspirert av sin kones forhold til bossanova og tango når han gir ut ”tangos, ballads & more”. Dette er utadvendt musikk med nydelige stemninger, og platen kan fint fungere som intravenøs blodbrus-starter vil vi påstå! Men Steinar er ikke alene; John Pål Indrehus (sax), Ola Kvernberg (fiolin) og Håkon Mjåset Johansen (trommer). Vidar Lunden har ansvaret for innspilling og miks, og Park Grammofon er utgiver.

15.07.2008Anne Lande og Per Husby med oppfølger!

Anne Lande og Per Husby ga for vél to år siden ut cd-en ”sakte sanger”. Albumet ble svært godt mottatt av presse og publikum. Anne og Per er i disse dager på Musikkloftet for å lage oppfølgeren til suksessen, og tittelen på det nye albumet blir ”helt nær”. Med seg på laget denne gangen har de Konrad Kaspersen (kontrabass) og Odd André Elveland (sax). Opplevelsen av duoens musikk byr så absolutt på mye nærhet av det gode slaget, og tør de... - ja, så bør du også tørre! Vi lover et hyggelig gjenhør, evt et hyggelig nytt bekjentskap! Det er foreløpig uvisst når cd-en skal utgis, men Park Grammofon skal stå for utgivelsen. Vidar Lunden har ansvaret for inspilling og miks.

9.07.2008Hans Olav Hauge-hyldest, 100års-jubileum

Hans Olav Hauge, én av Norges mest folkekjære diktere, ville fylt 100 år i år. Plateselskapet Grappa ville hylle dikteren og inviterte 10 kjente og kjære musikere til å tonesette Hauges dikt. Resultatet er cd-en ”For Du Skin Ikkje For Deg Sjølv”. Og noen av bidragene på cd-en er innspilt på Musikkloftet i disse dager. Artister som Kirsten Bråten Berg, Niko Valkapää, Lars Bremnes, Heidi Marie Vestrheim osv bidrar, og produsent er Sigbjørn Nedland. Vidar Lunden sto for opptakene.

9.07.2008Australsk/norsk jazzkvartett; ”Shiba”

"Shiba" er 50% australsk og 50% norsk. Fire unge jazz-musikere, to fra hver side av kloden vår, møttes nylig på Musikkloftet for å spille inn sin debutplate under navnet ”Shiba”. Bandet består av Jeremy Rose (sax), Kim Johannessen (gitar), Adrian Myhr (kontrabass) og Alex Masso (trommer). Sprek jazz som fortjener lydhøre lyttere.Vidar Lunden hadde ansvaret for innspilling/miks.

9.07.2008Wenche Myhre med utgivelse av live-cd i Tyskland

Wenche Myhre er kjent og kjær i mangt et norskt hjerte. Men hun har på en måte et hjemland nummer to, som også elsker sin ”Die Wenke”. Nemlig Tyskland. Og Wenche har nylig gjort opptak av en konsert hun har holdt i Leipzig med sin kjære Anders Eljas ved tangentene og ett 18-manns orkester. Opptakene har nå Vidar Lunden fått æren av å mikse på Musikkloftet sammen med produsent Pete Knutsen (tv i bildet). Cd-en er blitt en fantastisk lydfesting av Wenche i sitt rette element; på scenen foran et stort publikum! Wenche synger på tysk og platen gis dessverre kun ut i Tyskland. Oppdragsgiver er plateselskapet Grappa.

5.06.2008CarlPetterOpsahl med siste del i trilogi

Carl Petter Opsahl er en mann med mange jern i ilden. Han fungerer daglig som prest i Tøyen Kirke, er jazzanmelder i VG, og musiker, for å nevne noe... Carl Petter er nå i gang med innspilling av den tredje cd-en i en trilogi, med klarinetter som instrument i sentrum. Den første platen var med mange forskjellige instrumenter i kompet, den andre cd-en var Carl Petter alene i kirkerommet hvor han spilte på hele eller deler av sine klarinetter.

Denne gangen har han fått med seg Tord Gustavsen på flygel. Legenden John Christensen bidrar også med slagverk på noen av låtene. Opptakene er gjort i Tøyen Kirke, hvor mange av komposisjonene er blitt til innimellom ”slagene”. Carl Petters særpreg ligger i hans krysning av jazz og folkemusikk, og en særdeles vakker klang i klarinetten. Lytt og nyt! Vidar Lunden har ansvaret for opptak/miks. Park Grammofon er utgiver.

25.05.2008Og ellers, da...?

-Anita Skorgan har komponert og produsert to sanger for et engelsk talent ved navn Amy, og har gjort innspillingen av disse på Musikkloftet.
-Kjell Eriksen kommer i disse dager med cd med god og swingende jazz, og har besøkt Musikkloftet for å spille inn noe av materialet til denne.
-Monster Film er i gang med å lage filmen ”Orps”, og musikkprodusent Sindre Hopland har vært på Musikkloftet for å spille inn noe av musikken med et stjernelag med blåsere... og perkusjon, da!
-John Ivar Bye har spilt inn en ”sommerflørt”-singel for radioutsendelse, som bør ut på eteren snarest av hensyn til ferierende med behov for musikk som setter dem i rette stemningen når sommer’n kommer.
-Plateselskapet Musico har vært på Musikkloftet og lest inn og gitt ut lydbok med historien om Henrik Wergeland. Morten Rørth leser.
-Koret Tehillah spiller inn cd. Innspillingen/koropptak foregår i FA-studio og miks her på Musikkloftet. Produsenter er Stein Norbakken og Hilde Norbakken.
-Trefoldighetskirken i Oslo feirer 125-års-jubileum. Bernt Austad har ansvaret for PA-lyd.

24.04.2008Merete Arnevåg debuterer!

Merete har vært på Musikkloftet tidligere i andre sammenhenger, men dette er Meretes første solo-prosjekt. Hun har skrevet alle sangene, som befinner seg i et landskap mellom klassisk, vise og pop, hvis man skal prøve å gi en pekepinn – noe som blir vanskeligere og vanskeligere i disse dager. Heldigvis! Merete har fått hjelp av Vegard Schow med arrangementene og produseringen, og det har blitt en flott plate med vakker musikk. Vidar Lunden hadde ansvaret for opptak og miks. Platen gis ut av MUDI.

17.04.2008Harald Heide-Steen jr. utgir musikalske minner

Harald Heide-Steen jr. er alvorlig kreftsyk. Men Haralds kjærlighet til jazzen ansporet hans gode venn fra teateret, Svenn Erik Kristoffersen, til å invitere han i studio for å gjøre Haralds egne versjoner av sanger som har betydd mye for ham. Det ble to fantastiske dager i studio hvor Harald nesten ikke var til å stoppe! Stemningen var humørfylt og trist på én gang. Harald sang to uforglemmelige duetter, én med hver av barna: Tiril og Frikk. Medmusikantene var ingen ringere enn Svenn Erik Kristoffersen (flygel, produsent), Halgrim Brattberg (gitar), Bjørn Kjellemyr (kontrabass) og Rune Arnesen (trommer). Vidar Lunden hadde ansvaret for opptak og miks.

10.03.2008Teaterforestillingen ”Røde Hunder” blir cd

Trond Brænne har skrevet forestillingen ”Røde Hunder”, og nå skal all musikken til forestillingen utgis på cd. De som kjenner oss her på Musikkloftet vet at vi er svært hundevennlige, og anser det som en ren fornøyelse å kunne bidra til å hylle menneskets desidert beste venn gjennom århundrer, nemlig hunden(!), med denne platen. Hundenes tanker og følelser tolkes av bla Anne Marit Jacobsen, Geir Kvarme, Janne Formoe, Anne Marie Ottersen, Marian Saastad Ottesen og Jan Gunnar Røise. Produsent og medkomponist er Per Chr. Revholt. Vidar Lunden hadde ansvaret for lyden.

1.03.2008”Lucky 7” med debut-cd!

”Lucky7” er det lett optimistiske navnet på syv-manns-orkesteret, ytterligere forsterket med assosiert medlem vokalist Åse Lomsnes. De spiller swing-jazz, og opp til 40 års aldersforskjell mellom musikantene er åpenbart ingen hindring! Bandet består av: Christian Frank (sax), Lars Frank (klari./ten.sax), Erik Eilertsen (trp), Ivar Andersen (piano/vibrafon), Eyvind ellingsen (git.), Jermund Kristiansen (kontrabass) og Bjørn Olufsen (trommer). Vidar Lunden sørget for teknikken.

21.01.2008Nora Brockstedt

Vår alles kjære Nora fyller 85 år! Hva er vel mer naturlig enn å feire med en liten plateinnspilling. Og når man hører henne synge – hvem skulle vel tro at det er en av verdens eldste plateartister vi hører!? ”Det er gode gener, skjønner du...”, som Nora sier. Og det kan vi skrive under på! Idéen med denne innspillingen var at Nora skulle få ta med seg akkurat hvem hun ville i studio, og hun skulle synge akkurat de låtene hun hadde lyst til å synge. Lystbetont fra ende til annen, med andre ord. Kompet består av Per Husby (piano, arr.), Stig Hvalryg (kontrabass), Roger Johansen (trommer). Og Nora har invitert gjester: Frode Nymo(sax), Frøydis Grorud (sax, fløyte), Stian Carstensen (trekkspill), Frode Kjekstad (gitar). Produsent var Nora selv sammen med Vidar Lunden (som også hadde ansvar for opptak og miks). Platen gis ut av Park Grammofon.

1.12.2007Planarbeidernes Musikklag

Planarbeidernes Musikklag har, som navnet tilsier, sitt utspring i det kommunale plan-kontoret. Spilleglade herrer med ønske om å forevige musiseringen gjestet Musikkloftet i november og innspillingen er nå på vei til trykkeriet. Julie Willumsen bidrar med vokal som assosiert medlem. Herrene bak instrumentene fikk hjelp av Jan Inge Melsæter til å produsere platen, og Vidar Lunden hadde ansvar for opptak og miks.

1.10.2007Hexagon og Bobos med nye sprell

Heksa Hexagon og klovnen Bobos er tilbake og fortsetter å underholde den kommende generasjon med sine underfundige erfaringer av godt og vondt her i livet. Og det hele akkompagneres av levende musikk. Det er Christin Grillstad Prøis som skriver Heksagon-eventyrene, og spiller Hexagon. Motspiller er hennes mann Pål Prøis, og det er plateselskapet Musico som er utgiver. Musikere på platen er : Harald Galåen (tangenter), Kenneth Ekornes (perkusjon), Ole Kristian Wetten (bass) og Steinar Ofsdahl (fløyter). Vidar Lunden har ansvaret for lyden.

27/12-2007  Steinway–import med komplikasjoner
Musikkloftet kjøpte i august et Steinway-flygel i Holland. Lite visste vi om hvilke komplikasjoner som skulle oppstå i den forbindelse... Flygelet hadde elfenben-tangenter, noe det skulle vise seg at man må ha eksport-tillatelse fra selgerlandet og import-tillatelse i Norge for å kunne frakte mellom landegrensene. Dette var åpenbart ikke kunneskap Tollvesenet i Norge satt inne med, ettersom det ble spurt opptil flere ganger om hvilke problemer som kunne oppstå ved import av flygeler.
Vi har altså måttet vente i 4 månder(!) for å få en avgjørelse fra det såkalte CITES-kontoret i Holland. (I Norge tok det to uker å få svar...).
Vi har selvfølgelig stor forståelse for at det pågår en handelsboikott av varer som stammer fra truede dyrearter, men en behandlingstid på 4 mnd er litt i overkant. Vi var faktisk begynt å føle oss som en truet art her på Musikkloftet også....
Men! I dag kom altså beskjeden om at eksport-tillatelsen er gitt. Det betyr at innen utgangen av januar skal vårt nye flygel være klart til opptak! Det gleder vi oss hemningsløst til.

 

24/12-2007  Musikkloftet ønsker...
...alle våre tidligere og kommende kunder GOD JUL og GODT NYTT ÅR!

 

5/12-2007  Og siden sist...
...har vi hatt besøk av Chorus Mixtus, som er juss-studentenes kor på Blinderen. De har sunget inn to cd-er ; én cd med såkalte drikkeviser av litt lsøsluppen art, og én cd for dem som stiller litt større krav til måtehold og ambisjonsnivå. (Håper det er en  akseptabel måte å si det på...) Lyd: Vidar Lunden
Planarbeidernes Musikklag er et ti-manns orkester som består av arkitekter og planarbeidere fra kommunen. De gjør dixieland og swingjazz. Bandet hadde med seg Julie Willumsen som solist, under cd-innspilling på Musikkloftet. Lyd: Vidar Lunden
Anne Margrethe Lund (vok) kommer med cd i desember, og har jobbet på Musikkloftet sammen med Ulf Nilsen (piano) med innspilling og miks av noe av materialet til albumet. Lyd: Vidar Lunden
Oslo Gospel Choir skal på juleturnée, og Ferdinand Bergersen har ansvaret for lyden under konsertene.
Cheesy Keys har i høst forestillinger på bla ChatNoir med forestillingen SkrimmelSkrammel, og Kristine Koth har sitt show gående på SAS-hotellet i Oslo. Bernt Austad har live-lyden under disse forestillingene.

 

1/12-2007  Nora Brockstedt med ny cd!
Nora ga for to år siden ut en jule-cd, men gir seg ikke! I januar 08 blir hun 85 år ung. Og hvem skulle tro det...? Like vital som alltid, og med en formidlingsevne som har imponert et helt folk lenger enn de fleste får anledning til å leve! Hun gjør låter fra 1920-1940årene, men går neimen ikke av veien for å gjøre en Eggum-låt slik den aldri før har vært gjort. Nora har denne gangen med seg et knippe musikere hun har jobbet mye med,  men også et og annet nytt ansikt... Kompet består av Per Husby (piano/arr.), Stig Hvalryg (kontrabass) og Roger Johansen (trommer), foruten gjestesolister som: Frode Nymo, Stian Carstensen, Bodil Niska, Frøydis Grorud og Frode Kjekstad. Vidar Lunden har ansvaret for lyden og utgiver er Park Grammofon.

 

20/9-2007  Majken med ny cd
Majken Christiansen kommer snart med ny cd, innspilt og mikset på Musikkloftet. Dette er Majkens tredje cd i Norge, men hun har flere utgivelser på samvittigheten i Danmark fra tiden før hun flyttet til Norge og giftet seg med trommeslager Torstein Ellingsen. Majken gjør tradisjonell swingjazz og man kan tydelig høre hennes smittende smil i musikken hennes.
Majken har med seg Frode Kjekstad (gitar), Tore Sandnæs (piano), Stig Hvalryg (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer). Torstein Ellingsen produserer forøvrig platen, og Vidar Lunden er ansvarlig for opptak og miks. Utgiver er Park Grammofon.

 

1/9-2007  ”Drømmerollen” på NRK!
NRK viser i høst ”Drømmerollen” . Dette er en konkurranse hvor  8 jenter som har passert nåløyet etter audition for en rolle i ”Singing In The Rain” , skal konkurrere om hovedrollen og rollen som Kåre Conradis’ motspiller. Stykket som skal settes opp på Oslo Nye Teater neste vår.
Jentene skal synge og danse til singbacks, og musikken spilles i disse dager inn og mikses på Musikkloftet. Petter Kragstad er produsent for musikken og Vidar Lunden har ansvaret for lyden.

 

20/8-2007  Musikkloftet har kjøpt Steinway&Sons-flygel!
Vi har nå kjøpt et Steinway&Sons B. Flygelet er et nydelig atten år ungt nyoverhalt eksemplar hvor hele mekanikken er splitter ny. Vi har vært på utkikk etter et godt eksemplar i lengre tid, og fant til slutt det vi lette etter i Amsterdam med uvurderlig hjelp fra vår mangeårige samarbeidspartner, pianostemmer/tekniker Renée G. Ingeberg. Vi venter nå spent på å få flygelet i hus, noe som vil ta noen uker å få ordnet. Vi kommer allikevel til å beholde vårt kjære Petrof-flygel en tid fremover, og håper at vårt nye flygel faller i smak hos våre kunder.

 

25/6-2007 ”CHANGES” og Karin Krogh
”Changes” har vært på Musikkloftet og spilt inn sitt kommende album med Mingus-materiale. Det ble celebert i den forbindelse: Karin Krogh gjesteopptrer på to låter. ”Changes består av (fra venstre på bildet); Roy Nicolysen (trumpet), Tom Olstad (trommer), Rune Klakegg (flygel), Kåre Garnes(kontrabass) og Nils Jansen (tenorsax). (Karin Krogh i midten). Vidar Lunden hadde ansvaret for opptakene.

 

1/6-2007 Sommeren er her !
Og den kommer bare én gang i året, så det gjelder å forte seg og nyte det hele mens det står på. Vi på Musikkloftet ønsker kjente og ukjente en riktig vélklingende og minnerik sommer!

 

10/5-2007  Litt av hvert...
Vika Band (øverste bilde) er en gjeng glade herrer med stor spilleglede som spiller glad jazz, og har nå vært på Musikkloftet for andre gang.
Stian Omenås Trio (midterste bilde) består av Stian Omenås (trompet), Håvard Stubø (elgitar) og Roger Arntzen (kontrabass), og har gjort en velkingende og rask liten innspilling.
Trond Viggo Torgersen kommer snart med en samleplate med vél 50 låter. Men som seg hør og bør følger det med 4 flunkende nye låter, og tre av disse er spilt inn og mikset på Musikkloftet. Vi tør spå at det finnes en liten hit blandt disse fire. Lars Ferdinand Bergersen er lydtekniker for Trond Viggo.
Ragnhild Furholt samarbeider med for tiden med Leiv Solberg og de to (med fler) jobber i disse dager med en folkemusikk-cd på Musikkloftet. Bernt Austad har ansvaret for lyden.
Merethe Føyen Arnevåg spiller i disse dager inn sin debut-cd. Vegard Schou er produsent og Vidar Lunden har ansvaret for innspilling.

 

20/4-2007  Julie Dahle Aagård
Julie er ei jente som har vært med på litt av hvert i musikkbransjen. Men noen egen cd-utgivelse har det ennå ikke blitt. Men nå er den statusen i ferd med å endre seg. Julie har vært på Musikkloftet og startet innspillingen av hennes første cd, som inneholder eget materiale. Med seg har hun bla. Anders Aarum som produserer og tangenterer. Vidar Lunden sto for opptakene.

 

25/2-2007 Norges Konge har fylt 70 år !
Vi her på Musikkloftet føyer oss pent inn i rekken av glade gratulanter.
Den Kongelige Norske Marines Musikk-korps sto for avslutningsnummeret på slottsplassen for HM Kong Harald V og alle gjestene under slottsballet, og verket ble fremført akkompagnert av et fantastisk fyrverkeri. Musikken var spilt inn på forhånd i Tønsberg Domkirke og mikset på Musikkloftet. Vidar Lunden hadde ansvaret for lyden.
Bernt Austad fra Musikkloftet hadde ansvaret for lyden i Trefoldighetskirken under gudstjenesten i forbindelse med  Kongens bursdag, og likeså hadde Ferdinand Bergersen ansvaret for lyden under en avsluttende konsert i Sollihøgda Kapell.
Og forøvrig...
...har Ferdinand Bergersen og Bernt Austad for tiden lyden under Kristine Koht sin forestilling på Scandinavia Scene (SAS-hotellet). Ferdinand har hatt ansvaret for lyden  for Trond Viggo Torgersen på Drammen Teater.
Bernt Austad har også stått for prosjektering av det nye PA-anlegget i Trefoldighetskirken og har nettopp solgt et lydanlegg til lokalene til Filadelfia i Vestby.

 

19/2-2007  Oddrun Hyttedalen synger Per Tveit
Oddrun Hyttedalen har gjestet Musikkloftet tidligere under innspilling av den tredje cd’en med figuren Pledrik som er veldig populær hos barna. Denne gangen ønsket Oddrun å gjøre en ”voksen-plate” med musikk av Per Tveit. Hun har hatt med seg Torjus Vierli (tangenter), Frøydis Grorud (sax,fløyte), Jan Inge ”Jango” Nilsen (trommer), Kristian Kvalvåg (gitarer), Tor Egil Kreken (bass).
Dessuten bidrar Sigvart Dagsland med vokal og kor på en sang på albumet som slippes 11 mars. Vidar Lunden fra Musikkloftet har hatt ansvaret for opptak og miks.
21/1-2007 Grip Mikrofonen
Grip Mikrofonen er TV2s variant av ”Beat for beat” på NRK. En litt mer løssluppen versjon, tør vi si. Her stiller deltakeren opp med null forberedelser og stønter det hele med sjarm og humor, og gjetter seg frem til hvilken sang ”mannen i gaten” synger. Ikke alltid like lett, men de får det til! Det er Monster Media ved Thor-Arne Ulveraker og Håkon Finnland som står for produksjonen, programleder er Terje Sporsheim, OB-Team har stått for opptakene av programmene og Vidar Lunden på Musikkloftet har stått for lydetterarbeid. Kos dere og syng med!

 

15/1-2007 Excess Luggage
..er det treffende navnet på trioen som består av Vigleik Storaas (flygel),  Steinar Mikkelsen (Hammond B3) og Håkon Mjåset Johansen (trommer). For når de er ute og reiser er det tunge kolli med på lasset. Utover dét spiller de jo fantastisk fin musikk som du fortjener å få høre, noe som nå blir mulig all den tid innspillingen er gjort og at dette blir en cd-utgivelse som gis ut av Park Grammofon i relativt nær fremtid. Følg med! Vidar Lunden har ansvaret opptak og miks.

 

 

17/12-2006 Det nærmer seg jul...
...og julefreden har begynt å senke seg over Musikkloftet.
Den siste tiden har vært fylt med ;
Ferran Sevall er nok ukjent for de fleste Nordmenn, men han er en spansk gitarist/sanger som spiller inn sin kommende cd her på loftet vårt. Ferdinand Bergersen har ansvaret for lyden.
Sølvi Hopland kommer snart ut med sin sjette plate. Brødrene Tarjei og Helge Nystedt har produsert og spilt for henne, og ønsket at Vidar Lunden skulle mikse materialet. Så er gjort og platen er nå under pressing.
Inglow er et band som har mikset den kommende platen sin her hos oss. Tommy Hjelm har hatt ansvaret for lyden.
Yte Suløen Jazzensemble holder koken, for å si det forsiktig, og har vært i New Oreleans og spilt inn to konserter i en kirke sammen med lokale krefter. De ønsket å mikse platen i litt mer hjemmlige trakter, og valget falt på Vidar Lunden.
Bernt Austad og Ferdinand Bergersen fra Musikkloftet har den siste tiden vært mye ute og jobbet med bla CheeseyKeys, Jo Nesbø, Sarpsborg Janitsjar, Oslo Gospel Choir, Trond Viggo Torgersen og Robert Stoltenberg. For å nevne noen...

 

20/11-2006 - Peloton
Peloton er en ung jazzkvintett. Bandet har ikke bassist, men den funksjonen fylles av Steinar Nichelsen på diverse synther. Denslags blir det særpreg av, foruten at musikken er flott og spennende. Bandet består av Karl Strømme(trompet, synth) , Hallvar Godal (saxofon), Petter Vågan(gitar), Stienar Nickelsen (syth.) og Erik Nylander (trommer) Lyd: Vidar Lunden.

 

17/10-2006
Kjell Elvis is in the building!

Det vil si - han var i bygningen noen dager for å spille inn sin neste plate. Når alt er spilt inn reiser han til USA for å mikse platen, ”the proper way”. Denne gangen ble det benyttet endel av de gamle innspillingsmetodene for å gjøre innspillingen så autentisk som mulig. For uinnvidde kan fortelles at Kjell Elvis, eller Kjell Henning Bjørnestad som han egentlig heter, er en av verdens fremste Elvis-imitatorer. Besøk han på www.elvis.no
Anders Mossberg er produsent og Bernt Austad hadde ansvaret for lyden.

 

10/10-2006 Petter Snus
Pinnsvinet Petter Snus er hovedpersonen i Eva Nordli Krøgers musikkeventyr ”Petter Snus og vårmelodien”. Eventyret er blitt sendt gjentatte ganger i NRK som hørespill i Barnetimen For De Minste. Og nå er det cd- og bok-formatet som står for tur. Eva, som er komponist, forfatter og musiker, er derfor på Musikkloftet for å spille inn cd-en. Men hun er ikke alene, for hun får god hjelp av: Dennis Storhøi (vok), Linn Skåber (vok), Erling Strøm (flygel), Magnus Westgaard (bass) Torstein Lofthus (trommer), Frøydis Grorud (sax/fløyte) Roy Henning Snyen (gitar) Per Einar Watle (gitar) og Beate Brox (marimba/perc). Vidar Lunden har ansvaret for lyden.

 

28/9-2006  Christine Gulbrandsen med ny plate!

Christine har i sommer bla vært på Musikkloftet i forbindelse med innspillingen av hennes tredje album. Platen vil bestå av orginalkomponert materiale og mye vil være på norsk! Også denne gangen samarbeider hun med den Bergens-baserte ”Sounds Familiar”-duoen Kjetil Fluge (produsent) og Atle Halstensen (arrangør).  Kjetil var forøvrig sterkt innvolvert i byggingen og oppstartingen av Musikkloftet for 17(!) år siden, så den herremannen har vi her på huset mye å takke for. Vidar Lunden var lydtekniker under opptakene på Musikkloftet.

 

25/9-06 Randi Tytingvåg høster lovord !
Randi har sluppet sin plate ”let go”, og mottar fantastisk respons! Vi på Musikkloftet er litt ekstra stolte av anmeldelsen i LYD&BILDE hvor vi får full uttelling for lyden; Fem av fem mulige stjerner. Vi siterer: ”…særdeles god lyd..” og ”…imponerende bra skrudd…”  (!)
Anders Aarum produserte platen og Vidar Lunden hadde ansvaret for innspilling og miks.

 

20/9-08 Sommeren er visst over..

..og hvor ble den av? Jaja, vi får håpe det kommer en ny sommer til neste år…
Vi på Musikkloftet har kost oss, og håper dere har gjort det samme!
Nevnes må jo at langveisfareren Lars Ferdinand Bergersen har hatt lengre sommer enn de fleste, men er nå tilbake fra seiltur til&fra Karibien. Det er nok litt av en overgang å komme tilbake på jobb etter ett år med bare ens egen klokke å ta hensyn til. Men virkeligheten banker ubønnhørlig på hos Ferdinand, for behovet for kvalitets-lyd er visserligen til stede – og det kan da ikke være så ille å være etterspurt?

 

10/9-2006 
Benedicte Torget

Benedicte gjester for tiden Musikkloftet sammen med produsent og pianist Øystein Sevåg. Hun jobber med sin første utgivlse, og det er nok mange som gleder seg til at den er tilgjengelig. Vi kan røpe så mye som at det blir en nydelig plate! Benedicte står for alt materialet og selvfølgelig det vokale, og Øystein står for arrangementene. Vidar Lunden har ansvaret for lyden.

25/8-2006 Ole Reinlund
Ole er intet uskrevet blad i musikksammenheng. Han har to tidligere utgivelser på cv’en, og er nå i gang med tredje utgivelse. Ole spiller tangenter og synger, foruten å bli assistert av Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Steinar Raknes (kontrabass). Forøvrig bidrar opptil flere med solistiske innslag. Stilmessig befinner han seg i en slags navnløs tilstand mellom jazz, vise og pop etter vårt skjønn. Og synger dessuten på morsmålet norsk med sterkt innslag av dialekt fra hjemstedet på Karmøy.
Vidar Lunden er lydansvarlig – uten u!

1/6-2006  Hilde Louise Asbjørnsen synger Monica Zetterlund
Hilde Louise er i gang med sin tredje cd-utgivelse. Denne gangen synger hun på nynorsk, og materialet er Monica Zetterlunds låter oversatt til nynorsk av Edvard Hoem. Georg Vadenius produserer og spiller gitarer. Bandet forøvrig består av Pete Abbott (trommer), Arild Anderen (kontrabass) og Jan Lundgren (flygel). Morten Andersen og Underholdningsavdelingen er utgiver og Vidar Lunden hadde ansvaret for lyden under innspillingen.

19/5-2006 
Anne Grete Preus på Musikkloftet

Anne Grete Preus har besøkt Musikkloftet for å spille inn to sanger til nytt album.
Anne Grete samarbeider med Tom Garretson som skal produsere platen, og hadde forøvrig med seg Tord Gustavsen (flygel), Hallgrim Brattberg (gitar), Gjermund Silseth (bass) og Erland Dahlen (trommer) til å musisere.

Vidar Lunden hadde ansvaret for lyden under innspillingen.

11/5-2006 Sanger fra Bedehusland
Martin Alfsen er en produsent med mange plater på sin gode samvittighet. Han er nå i gang med innspilling av cd nr.8 i serien ”Sanger Fra Bedehusland”. Sangere fra koret Reflex, som han dirigerer og leder, ofret sommervarmen og grilling for å bidra. Kompet denne gangen består av Frode Mangen (tangenter), Kjetil Steensnæs (girtarer og steel-gitar), Tor Erik Kreken (elbass) og Torsten Lofthus (trommer). Tekniker for innspilling og miks er Vidar Lunden.

 

 

21/4-2006  Eyewaterlilleys
…er det poetiske navnet på en jazz-kvarett som nylig gjestet Musikkloftet med innspilling av deres kommende debut-cd som gis ut av Jazzaway Records. Kvartetten består av unge musikere som alle for tiden studerer musikk; Ingrid Lode (vokal), Eivind Lønning (trompet), Petter Vågan (el.gitar) og Andreas Amundsen (kontrabass).
Eyewaterlilleys spiller egenkomponert musikk, og dette blir en vakker og melodiøs plate. Tekniker for innspillingen var Vidar Lunden..

 


10/4-2006 God påske til dere alle !

Og forøvrig kan vi fortelle at…

Elin Synnøve Bråthen har vært hos oss og spilt inn to låter til sin debut-cd, sammen med produsent Øystein Sevaag og bandet sitt. Lyd; Vidar Lunden
Harald Bergersen Kvartett
, også kalt HB4, har gjestet oss med innspilling av to låter til ”spillejobb-cd”, mao cd for salg på spillejobber. Lyd; Vidar Lunden
Richard Johnsen har besøkt  oss for å spille inn musikk til en dokumentar-film om Henrik Ibsen. Lyd; Vidar Lunden
Sølvi Hopland har spilt inn en låt til til sin nye plate, som hun denne gangen tar seg god tid til å spille inn. Produsent er Tarjei Nystedt. Lyd; Vidar Lunden
Søndagsskoleforbundet spiller inn barneplate i disse dager og nærmer seg nå ferdigstilling. Lyd;Bernt Austad
Solveig Leithaug er på Musikkloftet for tredje gang med cd-innspilling. Produsent er Stien Austrud, og Bernt Austad har ansvaret for lyden.

Og husk at det er ingen skam å grave seg ned, ei heller dumt å huske på å snu i tide. Og husk kakao’en ! For hva er vel en skitur i fjellet uten en klunk med kakao…?

 

25/3-2006  Morten Halle Kvartett feat. Andre Petersen

Morten var denne uken på Musikkloftet for å spille inn materiale til sin kommende cd. Den eminente saxofonisten har, foruten Edvard Askeland (bass) og Torstein Lofthus (trommer), med seg Andre Petersen. Mr. Petersen er en av sydafrikas mest etterspurte jazzpianister (helt til venstre på bildet). Musikken er i hovedsak komponert av Morten selv. Swingende, vakker og lyttende musikk.

Lydtekniker var Vidar Lunden, det var han.


6/3-2006  Eberson / Zanussi / Lofthus

Jon Eberson er , sammen med Per Zanussi (kontrabass) og Torstein Lofthus (trommer)  i gang med cd som skal ut på Jazzaway Records. Jon er en mildt sagt kjent størrelse i norsk jazz-verden (og langt utenfor den også..). Og det samme kan langt på vei sies om Zanussi og Lofthus, som begge begynner å få en laaang cv. Fantastiske musikere = fantastisk plate. Lydtekniker er Vidar Lunden.

3/3-2006 Øvrevoll Spelemannslag…

… er intet mindre enn en folkemusikk-gruppe fra Bærum. Noen vil nok mene de skiller seg ut blandt utøvere av folkemusikk. Ikke desto mindre - Øvrevoll Spelemannslag kombinerer et åpent sinn og befriende vél-timet humor med upåklagelig musikalsk håndtverk både hva gjelder komposisjon og teknikk. I sentrum av fyrverkeriet er fiolinist Ragnar Heyerdahl (Sturm&Drang, Filharmonien), flankert av Eilif Moe på spansk gitar og Kjetil Sandum på kontrabass. Rune Klakegg gjester også, for anledningen på trekkspill. Vidar Lunden sørger for lyden.

27/2-2006 Musikkloftet gratulerer...
...Jan Groth med 60 år og fantastisk releasekonsert på City Scene i Fredrikstad i helgen. Plata "Bridges Or Walls" har fått storveis mottagelse i presse. Groth fylte altså 60 år samme dag som konserten. Stilig måte å feire dagen på, synes nå vi.

Bernt Austad fra ML hadde ansvaret for konsertlyden, og Ketil Furberg Henriksen styrte mesterlig i kulissene.

16/2-2006  En musikers hverdag...
…er vi opptatt av å gjøre så god som mulig. Derfor har Musikkloftet nå investert i nytt lyttesystem. I praksis vil dette si at hver musiker får en egen mikser hvor hun/han selv kan sette opp sin egen lyttemiks under opptak. Vi håper dette vil heve trivselsfaktoren til nye høyder…


Systemet heter Aviom og forhandles av  SIV.ING. BENUM AS.


12/2-2006-Jan Groth sin kommende utgivelse er nå ferdig mikset og mastret. Release er 25/2.

-Søndagsskoleforbundet holder i disse dager på med en barneplate. Produsent er Ole Kristian Krogstad, og tekniker er Bernt Austad.

-Pål Hartvig (vokal) har tatt med seg et knippe dyktige musikere og besøkt Musikkloftet for å spille inn standardlåter. Visse låter klarer kunststykket å leve tilnærmet evig. Det er godt ikke alt blir ubrukelig etter kort tids bruk…
8/2-2006 Nils Olav Johansen….. er tidligere nevnt på disse sidene i forbindelse med innspilling av hans cd. Prosjektet stoppet av forskjellige grunner opp forrige gang, men Nils Olav er nå i gang igjen med innspillingen. Nils Olav er en kar med fryktelig mye gøy på cv-en (FarmersMarket, Køhn/Johansen, Transjoik osv osv..), og kommer nå endelig med egen plate. Han spiller gitar og synger som ingen andre, og mange er nok spent på denne innspillingen.. Denne gangen har han med seg Mats Eilertsen (kontrabass) og Andreas Bye (trommer), hvilket skulle love svært godt….

Jon Klette i Jazzaway Records står for utgivelsen som er planlagt å finne sted april/mai. Vidar Lunden er tekniker.

 

13/1-2006  Anne Lande og Per Husby...
..er i gang med innspilling av Annes første cd "Largoland". Det er mange som har ventet lenge på denne, så den kommer sent- men ikke desto mindre - svært godt! Anne og Per har med seg mange fantastiske musikere som  bidrar; Atle Sponberg (fiolin), stryke-kvintetten "Alkoholiker-kvintetten" (som de så spøkefullt kalte seg i mangel av bedre forslag...: ), Odd André Elveland (saxofon), Terje Venås (kontrabass), Bodil Niska (saxofon), Arve Henriksen (trompet) og Stig Hvalryg (kontrabass).
Vidar Lunden er lydansvarlig.
Platen gis ut av Park Grammofon.

 

Copyright©2003 Musikkloftet AS