Her er begynnelsen på slutten av første sladderside,
altså den 11'te sladdernyheten og videre bakover, pluss forrige år. Fortsatt god lesing!

31/12-2005 GODT NYTT ÅR !!
Vi her på Musikkloftet ønsker alle våre kunder, bekjente og ukjente et godt nytt år!

Og vi benytter også anledningen til å takke for 2005, som var et fantastisk år for oss her på Musikkloftet. Vi får ta godt vare på hverandre så blir 2006  like bra, skal dere se.

31/12-2005 En liten oversikt…
Det har vært hektisk her på Musikkloftet de siste to månedene; Frode Barth har gjestet Musikkloftet sammen med Hilde Marie Kjersem. Tom Garretson har produsert ”EinmalKommtDieLiebe” sin kommende cd, og har vært innom i den forbindelse. Idol skal i år ha liveband alle de siste finaleprogrammene. Men de trengte seks singback’er til audition-programmene, så produsent Geir Skorstad og hans musikere beæret oss med nok et besøk  (fjerde året på rad…) Jazzmob har vært på Musikkloftet for å spille inn sin neste cd. Primus motor er Jon Klette (Jazzaway Records). Randi Tytingvåg skal i gang med cd-innspilling i vinter, og har gjort en preproduksjon. Christine Guldbrandsen har gjestet Musikkloftet med endel pålegg. Arild Stav produserer platen ”Fra tørst til trøst” Det jobbes jevnt og trutt med platen til Sarah Nebel, og de siste justeringene er gjort for Anders Aarum Trio. Og tekniker/produsent Tommy Hjelm har ofret julefeiringen for mix av den tidligere nevnte produksjonen til ”Turdus Musicus”.

 04.11.05 LITT AV HVERT...
Wenche Losnegård er svanger med cd-innspilling. Hun har nylig gjestet Musikkloftet og spilt inn 4 låter med bandet sitt.
Sunken Roads har startet innspilling av en cd-singel.
Trombonisten Even Skaterud kommer med cd rett rundt neste sving og har spilt inn grunnkomp på Musikkloftet.
Vokalgruppen "Stamp" er i gang med innspilling, og jazzgruppen "Core" har spilt inn nytt materiale.
Gitarist og vokalist Wiggo Johnsen er godt i gang med ny plate i regi av Lorang Productions. Wiggo har med seg et stjernelag av musikere og sikter på utgivelse til våren.

Ellers jobbes det for tiden med ferdigstilling av juleplaten til Nora Brockstedt, som blir en svært hyggelig "boost" for julestemningen.
Den tidligere annonserte cd-en til Nyborg nærmer seg også ferdig i disse dager.
Anders Rogg og Audun Myskja slapp nettopp dobbeltcd-en "Videre" med releasekonsert i en stappfull Jacobkirke, og har nettopp fått sin første 6-er...
Så det er litt av hvert å glede seg til og over, om man bare vil..
Koos dere der ute med høsten og alt det den har å by på; bla. sånn cirka 2000 cd-utgivelser bare i november....!, og dessuten et herlig vær. Hvis man da er glad i litt vær, og det går vi ut i fra at du er!


17.10.05 BADENDYCK KVARTETT
..har gjestet Musikkloftet for å spille inn materiale til neste cd. Rickard Badendyck (vok/piano) har med seg Asbjørn Lerheim (gitar), Stig Hvalryg (bass) og Sverre Gjørvad. Tekniker var Vidar Lunden.

16.10.05 NYBORG på Musikkloftet
Gunhild Nyborg, primus motor og vokalist i NYBORG, er for tiden på Musikkloftet for å spille inn platen "Transitions". NYBORG spiller omtrent like deler egne låter og standarder, og Gunhild selv utpeker seg med en spesiell sangstil som bør oppleves! Gunhild har med seg Per Einar Watle (gitar), Jens Fossum (kontrabass), Erland Dahlen (trommer/perc.) og Karl Strømme (trompet). Vidar Lunden spiller inn og mikser platen.

08.10.05 VINTERMÅNE..
..har besøkt Musikkloftet for å spille inn noen grunnkomp og endel pålegg i forbindelse med deres neste plateutgivelse som skal ut før jul. "Vintermåne" består av Anne Gravir Klykken (vokal), Frøydis Grorud (sax) og Torjus Vierli (tangenter). Blandt andre Knut Buen gjester Vintermåne, som vel må sies å spille folkemusikk ikledt et moderne lydbilde. Spennende, smakfullt og vakkert er det, og anbefales på det sterkeste! Vidar Lunden gjorde opptakene.
06.10.05 WIGGO JOHANSEN
Vokalist, gitarist og låtskriver Wiggo Johansen er for tiden på Musikkloftet for å spille inn sin neste plate. Platen produseres av Lorang Production. Wiggo har med seg et stjernelag av musikere: Stein Austrud (tangenter), Jørund Bøgeberg (bass) og Rune Arnesen (trommer). Bernt Austad fra Musikkloftet har ansvar for lyd og spaker.

30.09.05 "HAPPINESS CHOIR PROJEKT" FÅR 6-ERE !
Vi gratulerer Happiness Choir Projekt med terningkast 6 i Vårt Land OG Magasinet!

Sitat Vårt Land: "Dette må være Norges best bevarte korhemmelighet".
Kanskje på tide å låne dem et øre?

Besøk dem på www.hcp.no

Les kritikken her


15.09.05 Sarah Nebel med nytt album!
Sarah Nebel er tilbake for å lage oppfølgeren til det forrige albumet, som hun forøvrig også gjorde på Musikkloftet. Denne gangen ønsket Sarah at Vidar Lunden skulle produsere i tillegg til å ha ansvaret for lyden på platen. Bandet består av fire ekstremt dyktige karer; Torjus Vierli (tangenter), Kjetil Steensnæs (gitarer), Kjetil Dallan (bass) og Torstein Lofthus (trommer). Sarah er såkalt singer/songwriter (eller sangerinne/komponist på morsmålet til de fleste impliserte), og serverer også denne gangen en plate i sjangeren pop/rock. Og de som kjenner henne vil nok være enige i at hun har tatt et stort sprang videre! Utgiver er Park Grammofon. Glæd eder!
 

08.09.05 Anders Aarum Trio
Den etterhvert velkjente pianisten Anders Aarum gjester i disse dager Musikkloftet for å spille inn sin tredje trioplate under eget navn, med låter signert av ham selv. (Den første platen hans ble gjort på Musikkloftet i 2000). Anders har med seg Ole Morten Vågan (kontrabass) og Andreas Bye (trommer). Vidar Lunden har ansvaret for lyden under opptakene. Utgiver er Jazzaway Records.

17.08.05 Nora Brockstedt
Nora burde være kjent og kjær artist for de fleste og trenger nok ingen nærmere presentasjon etter et langt liv i kulturens tjeneste. Vi er så heldige å ha besøk av henne og trioen hennes her på Musikkloftet i forbindelse med innspillingen av hennes kommende juleplate. Med seg til å musisere julen inn for akkurat deg, har hun en særdeles kapabel trio bestående av : Anders Aarum (flygel), Ole Morten Vågan (kontrabass), Thomas Strønen (trommer). Vidar Lunden har ansvaret for lyden av en god jazz-jul. Så spørs det om det blir noen julegaver til Vidar i år, da...

22.07.05 Hardtslående...
Tekniker Tommy Hjelm, som etterhvert har gjort de fleste av de litt røffere produksjonene her på Musikkloftet(ref.bla.: JR Ewing), er nettopp ferdig med "Rumble In Rhodos'" sitt kommende album, og er i disse dager i gang med Tromsøbandet "Turdus Musicus". Dette er hardtslående og røff musikk for voksene i alle aldre som trenger å få ut litt aggresjon under husarbeidet eller til fest!

21.06.05 ANDERS ROGG
… ga i 2001 ut albumet "Lyden Av Lys" og fikk enorm respons på utgivelsen. Nå går han i gang med oppfølgeren, som blir en dobbel-cd i samarbeid med Audun Myskja og arrangør Andreas Utnem. Trygve Seim (sax) bidrar også i sterk grad. Tittelen på denne utgivelsen er "Toner i Tid". Anders tar denne gangen konseptet et steg videre, og vi tør love dere en særdeles vakker plate med en rekke fantastiske stemninger. Ansvarlig for lydbildet er Vidar Lunden. Utgiver er Kirkelig Kulturverksted.

09.05.05 FINN ERIKSEN OG REFLEX
Finn Eriksen er akkurat ferdig med en ny plate i samarbeid med koret Reflex og produsent Martin Alfsen. Finn spiller denne gang inn en rekke kjente og kjære salmer. Øvrige gjester er sønnen Kim Eriksen (trompet), solister fra Reflex og ikke ukjente Odd Børre (vok). Master Music er utgiver og Vidar Lunden har ansvaret for lyden.

01.05.05 Og hva har så skjedd i april...?
Jo, etter å ha lagt siste hånd på verket for Idol for i år, kom
Rumble In Rhodos for å spille inn sitt kommende album.
Tekniker for RIR var Tommy Hjelm.
Sagene Ring holder fortsatt på med sin tidligere nevnte
innspilling, med Bernt Austad som tekniker.
Englefjes har mikset sommersingelen sin.
Og "Maj7" fra Moss har spilt inn noen låter med tanke på
utgivelse etterhvert.
Heine Totland har spilt inn fler låter til sitt album, og
Marian Aas Hansen har spilt inn noen låter og mikset ferdig en radiosingel som du sannsynligvis snart får høre.
Solfrid Molland har spilt inn endel musikk fra sin forestilling "Flammer",og vokalsekstetten "Pust" har spilt inn et knippe låter. Vidar Lunden hadde ansvaret for lyden på de siste .
Våren er her, og det merkes. Kos dere med dagene alle sammen!

30.03.05 Jan Groth spiller inn ny plate
Det er en lenge siden sist, men nå er Jan Groth i gang med å spille inn sin første soloplate siden 1986. Låtmaterialet er både gammelt og nytt stoff, som f.eks. "My Only Joy" som Jan skrev i 1972 da han figurerte som vokalist og frontfigur i det legendariske rocke-bandet Aunt Mary. -Dette er som et eventyr!, sier Jan som har drømt om denne plata i mange år nå. Og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, for det er ikke noen hvem som helst Jan Groth har fått med seg; Per Hillestad (trommer), Per Kolstad (tagenter), Jørund Bøgeberg (bass) og Bjørn Kristiansen (gitar). Det spilles inn 13-14 låter i pop- og rockgenren med en "feel" av 1970-åra. Bernt Austad, Ketil F. Henriksen og Stein Austrud har det ærefulle oppdraget med å produsere plata. Den ferdige CD'en slippes forhåpentligvis til høsten.
Foto: Svein Kristiansen©2005

12.03.05 IDOL 2005
Musikkloftet er for tredje år på rad betrodd oppgaven å spille inn og mikse singbacks til de første finaleprogrammene før det skal være live-band i studio. Det er en utfordrende men veldig spennede oppgave å gjøre versjoner som ligger nært opp til orginalversjonene av hit’ene deltakerene plukker ut. Produsenten og bandet løser etter vår oppfatning denne jobben utrolig bra på så kort tid! Bandet består i år av: Geir Skorstad (kapellmester/ tangenter), Torstein Lofthus (trommer/ perc), Halvard Aase (bass), Kjetil Rostad (gitarer), Karin Okkenhaug Seim (kor), Håvard Gryting (kor), Marius Haltli (trompet), Fredrik Øie Jensen (sax) og Even Skaterud (trombone).
Også i år står Vidar Lunden for innspilling og miks.

01.03.05 En liten oppsummering…
Carl Petter Opsahl er tilbake på Musikkloftet for å mikse sin kommende cd med opptak av solo-klarinett gjort i Søsterkirkene på Hadeland. Produsent er Anders Rogg og tekniker er Vidar Lunden.
Trond Viggo Torgersen er på turné, og har i den anledning med seg lydtekniker Lars Ferdinand Bergersen fra Musikkloftet.
Sagene Ring spiller inn ny cd og Bernt Austad har ansvaret for lyden.
Ytre Suløen Jazzensemble har mikset sin kommende cd med Vidar Lunden bak spakene og skjermene.
Rikskonsertene arrangerer en konsert-turné som de har kalt ”Solveigs Sanger”, med bla Solveig Kringlebotten. Bernt Austad har ansvaret for live-lyden.
May Britt Haug fra plateselskapet Musico har vært på Musikkloftet for å spille inn noen av grunnkompene til en kommende cd med Wergeland-tekster. Benedicte Adrian, Anita Hegerland og Steinar Ofsdahl er noen av bidragsyterene som var med. Produsent er Sigbjørn Nedland og tekniker var Vidar Lunden
Koret Reflex har spilt inn og mikset fire nye låter som skal være med på en kommende ”best of”-cd. Produsent var Martin Alfsen og tekniker var Vidar Lunden

26.01.05 "Med En Egen Stemme"
TV2 lager jubileumsprogram i anledning Norges 100-årsjubileum som selvstendig nasjon i år. "Med En Egen Stemme" sendes 5te februar og er et to timer langt direktesendt program fra Drammen Teater. Det meste av musikken spilles inn i forkant. Ingrid Bjørnov, Atle Halstensen og Javed Kurd er ansvarlige for all musikken, og noe av musikken spilles i disse dager inn og mikses på Musikkloftet med Vidar Lunden bak spakene. Slå på tv-en 5te februar og få litt perspektiv på hvor vi kommer fra og hvor vi befinner oss i Norge i dag. Ferdinand Bergersen fra Musikkloftet har tv-lyden på direktesendingen og Javed Kurd er musikkprodusent.

25.01.05 Happiness Choir Project
Happiness Choir Project har nå mikset ferdig sin kommende cd. Dette blir en kor-plate utenom det vanlige, tør vi love. Korets leder Stein Jonassen har komponert og arrangert alle låtene, og hentet mye inspirasjon fra både rock og pop, og resultatet er imponerende. Platen er spilt inn hos Finn Lyden i Grimstad med Finn Cato Andersen bak spakene, og mikset på Musikkloftet av Vidar Lunden. Releasedato er ennå ikke bestemt, men følg med på www.hcp.no.

11.01.05 Lonely Woman...
har vært på Musikkloftet og spilt inn sin kommende plate som gis ut på Hazeljazz. Den vil bestå av orginalkomponert musikk, for det meste komponert av Vidar Johansen. Lonely woman består av Vidar Johansen (tenorsax/ bassklarinett) Roy Nikolaisen (trompet/ flygelhorn, Rune Klakegg (flygel), Tine Asmundsen (kontrabass) og Svein "Chrico" Christiansen (trommer). Besøk Lonelywoman og Hazeljazz på www.hazeljazz.com eller aller helst; kjøp platen!

10.01.05 Spellemannspris-nominasjoner 2005
Vi gratulerer Karoline Krüger (vise), Solveig Slettahjell (jazz) og Skomsork (jazz) med nominasjon til Spellemannsprisen 2005.
Vi hygger oss innmari med nominasjon av plater som er spilt inn her på Musikkloftet, så dette var utrolig hyggelig!
Les mer her: www.ifpi.no/spellemann

30.11.04 Litt av hvert i November
Sigrid Brennhaug har vært på Musikkloftet for å starte innspillingen av sitt prosjekt “Jaques Brel på nordnorsk”. Med seg har hun Anders Aarum på flygel.
Heine Totland jobber i disse dager med sin kommende plate, og har vært innom Musikkloftet og spilt inn grunnkompene til et knippe låter. Dette blir spennende...!
“Trioen Bris” har spilt inn en demo med fire sanger. Trioen består av Merethe Føyen Arnevåg (vokal), Eva Nordli Krøger (fløyte) og Roy Henning Snyen (gitar). Vil du vite mer om trioen kan du klikke deg til www.trioen-bris.no.
Ytre Suløen Jazzensemble har spilt inn sin neste plate (nr. 19 eller 20 i rekken...). Denne skal mikses på nyåret.
Og Funky Butt er i gang med plateinnspilling her på Musikkloftet. Vidar Lunden er tekniker på de to sistnevnte.
Trond Viggo Torgersen er på turne, og Ferdinand Bergersen fra Musikkloftet er med.
Vi har for vår del registrert at vinteren er kommet, og minner om at det er nå det virklig er koselig å jobbe i studio. Det er jo riktignok nesten alltid koselig, men når kulda biter og snøen lager kaos der ute setter man liksom litt ekstra pris på å kunne jobbe med musikk inne i varmen. Velkommen skal du være inn i varmen her på Musikkloftet!

06.11.04 Jazzy
Jazzy, Musikkloftets trofaste støttespiller og Vidars kjære følgesvenn, har i dag lagt ut på sin siste reise. Savnet er sårt men minnene trøster.

Klikk på bildet for stor visning.

25.10.04 Solveig Leithaug Henderson
...har riktignok for lengst gjort amerikaner av seg og flyttet til de høye fjell i Colorado-USA, men er i disse dager tilbake på Musikkloftet med innspilling av ny plate. Solveig spilte inn sin forrige soloplate på Musikkloftet i 1994, dengang som nå med Tore Aas som produsent. Med seg i bandet har hun denne gang; Karl Oluf Wennerberg (trommer/perc), Bernt Rune Stray (gitarer), Hallvard Aase (bass), Torjus Vierli (tangenter) og The Twins (kor). Vidar Lunden har ansvaret for lyden. Dette blir en utrolig stemningsfull og vakker plate.

13.10.04 Øystein Sevaag - ny plate
Det er noen år siden sist han ga ut plate, men nå har Øystein har tilbragt tre dager på Musikkloftet med komponering og innspilling av materiale til sin neste cd. Med seg hadde han ingen ringere enn Paolo Vinaccia (perc/trommer), Audun Erlien (bass), Bendik Hofseth (sax) og Eivind Aarseth (gitar). Vidar Lunden sørget for opptak som Øystein jobber videre med i Tyskland, hvor han har bosatt seg. Er du glad i maleriske musikalske landskap med nydelige melodier fremført av fantastiske musikere, er denne platen kanskje noe for nettopp deg! Følg med på denne siden, så skal vi fortelle deg når platen kommer.

19.10.04 Karoline får en femmer
Med sin siste CD "De To Stemmer" som resulterte i en femmer i Aftenposten kan Karoline notere seg for nok en suksess. CD'en er da også innspilt og mikset på Musikkloftet må vite, med Vidar Lunden bak spakene. På denne CD'en har Karoline skrevet musikken (med unntak av en melodi, skrevet av Sigvart Dagsland) til dikt av André Bjerke. På ingen måte en lett oppgave, men som Karoline mestrer meget godt og med god balanse mellom det lyrisk høytidlige og humoristiske. Gratulerer Karoline!!! Klem, klem og enda en klem fra oss gutta på Musikkloftet.

10.09.04 Oddrun Hyttedalen
Oddrun Hyttedalen har tilbragt endel tid hos oss de siste to ukene med innspilling av albumet "ut på tur", som er en plate for barn i alle aldre. Her presenterer hun musikk med bakgrunn fra forskjellige verdenshjørner. Med seg på turen har hun hatt: Sindre Hotvedt (produsent&tangenter), Jane Kelly (vokalprodusent/ kor), Bernt Rune Stray (gitarer), Kjetil Dallan (el-basser), Kenneth Ekornes (trommer/perc.), Frøydis Grorud (sax/tverrfløyte), Jens Petter Antonsen (trompet). Barnekor, strykekvartett og blåserekke har også vært innom. Og Vidar Lunden sørger for opptak og miks.

15.09.04 Katrine Skaar CD
Hun er sterkt engasjert i arbeid med rusmisbrukere i Russland og har i disse dager vært på Musikkloftet for å spille inn sin andre CD plate hvor alle inntekter fra salget uavkortet går til rehabiliteringssenteret i Russland. Katrine er pro "køntri-musikk" men har i motsetning til forrige plate valgt å gå for en mer pop-basert produksjon. "Standard" gospel-låter har blitt totalt omarrangert og fått et mer "up to date" sound. Platen vil sannsynligvis være i handelen ultimo oktober. Produsent for platen er Jan Rosvoldsve fra Musikkloftet. Tvi-tvi og lykke til. Håper mange vil kjøpe platen og på denne måten gi sin støtte til de som trenger hjelp.

25.08.04 Sarah Nebel debut
Det er en stund siden Sarah var på Musikkloftet og spilte inn denne platen, men nå er konsert og plateslipp en realitet. Begivenheten skal foregå på utestedet BLÅ 31. august kl. 20.00 med fullt band og strykere. Debutalbumet "time to FLY" er i sjangeren pianobasert popmusikk, influert av Kate Bush. Ingen dårlig preferanse å ha.
Vi kan også melde at musikkvideoen "Outside" vises på Blender, NRK2-30.august. Vi på Musikkloftet gratulerer og ønsker Sarah lykke til som plateartist. Gå til Sarah Nebels hjemmeside www.sarah-nebel.com.

17.08.04 Karoline Krüger
...vår kjære sangfugl og humørspreder, er i gang med innspilling av sin neste CD. Materialet er fra en forestilling hun har holdt omkring ett år sammen med pianist Atle Halstensen. Forestillingen er basert på hennes tonesetting av Andre Bjerke-dikt. Utgiver er plateselskapet Grappa. Musikere som bidar er produsent Atle Halsensen (piano), Gjermund Silseth (kontrabass) og Arnfinn Bergrabb (trommer). Vidar lunden har ansvaret for lyden. Dette, kjære lesere, blir en perle av en plate!

16.08.04 Ny platelabel
Endelig, etter lang tids planlegging og ikke minst jobbing er Park Grammofon en realitet. Park Grammofon ble etablert av Musikkloftet primært for å kunne bistå kontraktløse artister som gjorde innspillingen hos Musikkloftet med å gi ut platen. Interessen lot ikke vente på seg, og vips hadde Park Grammofon to CD'er som skulle ut på platemarkedet. Det var jazzbandet Skomsork med Erlend Skomvoll i spissen og jazzduoen Disappearhear som ble historiens første utgivelser på labelen Park Grammofon. Release-dato er satt til 16. august og distribusjon blir tatt hånd om av Musikkoperatørene AS. Da er det ingen unnskyldning lenger, så løp og kjøp! PS! Klikk på bildet for å gå til PG's hjemmeside.

15.08.04 Ferdinands sommer 2004
Etter å ha avsluttet nyinnspilling av Torbjørn Egners Hakkebakkeskogen og Kardemomme By I midten av juni, dro Musikkloftets Ferdinand Bergersen på seiltur i ny båt. Vi har hørt rykter om at han koste seg! Etter det var det en ukes tur på hytta og så tur til Halle i Tyskland for konsert med Oslo Gospel Choir. Fra midten av juli var det 2 uker med direktesendinger med TV2s sommersatsing "Nettopp nå" med Frithjof Wilborn. Henholdsvis i Tønsberg uke 30 og Fredrikstad uke 31. Deretter var det vikaroppdrag for Atle Sekkingstad - konsert med Sondre Lerche og Julian Berntsen på gamle Ormelet og Sondre Lerche på Pride festival i Stockholm. Så tilbake til Musikkloftet for å mikse opptakene av Hakkebakkeskogen og Kardemomme By. De siste to ukene har Ferdinand jobbet med opptakene av "Klisterhjerne" for TV2 og en travsending for NRK2. "Klisterhjerne", med programleder Arne Hjeltnes blir vist på TV 2 til høsten. Nå skal han haet par rolige uker med kontorjobbing og prosjektering før en tur med Oslo Gospel Choir og Andreae Crouch til Rotterdam i begynnelsen av september. Deretter er det turné med Trond Viggo Torgersen og nye TV opptak for NRK1 på Samfundet i Trondheim. Og I følge planene blir det juleturne til Sveits og Holland foruten den sedvanlige Norges runden blir det også med Oslo Gospel Choir. Sånn I korte trekk...

06.07.04 Litt av hvert...
Hexagon og Klovnen Bobos er I farta igjen. Vidar Lunden mikser i disse dager musikken til den tredje Hexagon-platen som er en barneplate. Musico står for utgivelsen.
Oddrun Hyttedalen har også gjort to barneplater tidligere og gir nå ut en CD-singel med to låter som en forsmak på den neste platen, som skal spilles inn på sensommeren. Tekniker var Vidar Lunden.
Musikkloftet har også hatt besøk av Cato Poulsen, som mange kanskje kjenner fra Jazz-radioen. Cato er også en habil pianist og har tatt med seg gode gamle venner og kolleger for å spille inn et knippe standardlåter; Laila Dalseth (vokal), Totti Bergh (ten.-saxofon), Stig Hvalryg (kontrabass) og Eyvind Olsen (trommer).
Terje Fjærn produserte og Vidar Lunden sto for lyden.

01.07.04 Subtonic
Subtonic har vært på Musikkloftet for å spille inn sin kommende CD. Subtonic spiller etter sigende "våt atlanterhavs-jazz", en kryssning av amerikansk og europeisk jazz i kraftfull innpakning. Låtene er kun deres egne. AIM Records står for utgivelsen. Bandet består av; Julie Dahle Aagård (vokal), Ole Jørn Myklebust (trompet), Asbjørn Lerheim (girar), Roger Arntzen (kontrabass) og David Trübenbach (trommer).
Vidar Lunden fra Musikkloftet stod for opptak og miks.

05.06.04 Nå er sommer'n her!
...tenkte vi, så i stedet for å avtale et av våre interne møter, tok Bernt, Vidar og Ferdinand den i år "helt ut" og besluttet å seile fra Oslo til Lillesand. Non-stop. Vidar var skipper, Ferdinand og Bernt mønstret på som hhv. styrmann og dekksgutt. Det ble en utrolig flott tur som tok ca 30 timer, med utelukkende briljant seile-vær! "Malebonding" og "team-building" er to stikkord som melder seg, og vi kom oss dessuten stort sett gjennom det meste av sakslisten der ute langs sørlandskysten. Skip ohoi!

24.05.04 Litt av hvert...
Ferdinand Bergersen er for tiden på turné i Malaysia med D'Sound. Bernt Austad jobber med Thomas S' neste plate som skal utgis i Kina i kjølvannet av tidligere nevnte suksess med musikk til en tv-serie som går der borte. Vidar Lunden har jobbet med demoer for Hanne Tveter Kvintett og Stian Mevik Kvartett, han har mikset ferdig duoen Frank Havrøy/ Rickard Johansen's kommende CD og jobber nå med miks av Steffen Stoklands andre CD. Og jordkloden følger sin planlagte bane slik det ble bestemt for veldig lenge siden...

01.05.04 Frank Havrøy og
Richard Johnsen

Disse to, henholdsvis vokal og piano, har tilbragt den siste uken her på Musikkloftet med å spille inn sanger de har komponert og arrangert til dikt av Rudolf Nilsen (1901-29). Med seg har de hatt Nils Einar Vinjor (el-/kassegitar), Olaf "Knerten" Kamfjord (kontrabass), Rune Arnesen (trommer), og strykekvartett med musikere fra Kringkastningsorkesteret.
Lydtekniker er Vidar Lunden.

05.04.04 Steffen Stokland
Var for fire år siden på Musikkloftet og spilte inn sin debutplate med "Søvnige Sanger" for trombone og treblåsrekke. Nå er han tilbake med ny innspilling. Denne gang med litt av repertoiret til den kjente bossa-sangeren Joao Gilberto, arrangert for trombone av Steffen selv. Besteningen i bandet er ganske lik forrige runde, men Steffen har denne gangen fått med seg bla. Petter Katterås på trompet. Denne platen er et "must" for bossa-/ trombone-elskere. Lydtekniker er Vidar Lunden.

29.03.04 Roar Kastner's Swingband
...har vært på Musikkloftet og spilt inn sin neste CD. RKS er en septett med voksne karer som spiller glad-jazz for glade sjeler. Bandet består av: Roar Kastner (klarinett/ten.sax), Jan Wang (trompet), Magne Braaten (trombone/vokal), Stein Bekkevold (banjo/elgitar), Tor Haugom (piano), Askjell Hjellvik (elbass) og Svein Olav Fagersand (trommer).

10.03.04 Sensuelle Hilde Louise
Med sin rykende ferske debut-CD "Eleven Nights And Two Early Mornings" høster Hilde Louise Asbjørnsen lovord fra en samlet musikkpresse. Med bl.a. tre strake femmere fra henholdsvis VG, Dagbladet og Bergens Tidene, ser Hilde's musikalske karriere ut til å gå en lysende fremtid i møte. Vi på Musikkloftet gleder oss med henne. Gratulerer Hilde Louise!
"...synger standardjazz med svake islett av både kabaret og karibisk, og hun gjør det med en selvsikkerhet som nesten er skremmende. Ikke bare det - hun skriver sangene selv også. Med en cool, men samtidig frekk - sensuell, men samtidig med sting - holdning til sitt eget stoff, synger hun silkemykt". "...med munnen lukket nærmer skjelven i stemmen seg den karakteristiske snerten hos klassiske Billie Holiday - en klang hun mer enn gjerne kan utforske enda mer. Hør spor som "Tell Me Tomorrow", "In Your Wildest Dreams" og ikke minst "You've Got Me" og bli bergtatt!"
(fra anmeldelsen i VG 09.03.04).

08.03.04 Ny runde med IDOL
Hvilke stjerner fødes denne gang på pophimmelen, mon tro? Se dét ...vet vi først om 6 uker. Foreløpig vet vi bare at det er veldig hyggelig å ha samme gjeng som forrige gang tilbake på Musikkloftet for innspilling av singbacks til de håpefulle finaledeltakerene. Hell og lykke til dem alle...! Bandet består av Geir Skorstad (produsent, tangenter), Kjetil Rostad (gitarer), Kjetil Dallan (basser), Karl Oluf Wennerberg (trommer, perc), Fredrik Øye Jensen (sax), Marius Haltlie (trp), Evend Skaterud (trb), Øystein Nesbakken (kor) og Karin Okkenhaug Seim (kor). Vidar Lunden har ansvaret for lyden ved innspilling av singbackene til de første fem finaleprogrammene, og Ferdinand Bergersen skal ha tv-lyd på de siste fem programmene med liveband i tv-studio.

01.03.04 Urban Visions CD-debuterer
Jazz-kvartetten Urban Visions har vært på Musikkloftet og spilt inn sin kommende debutplate. Urban Visions gjør eget materiale med merkelappen akkustisk jazz. Bandet består av; Sølvi Hansen (vokal), Bjørn Bolstad Skjelbred (flygel), Asbjørn P Olsen (kontra/el-bass) og Børre Arveng (trommer). Vidar Lunden har ansvaret for lyden og er også co-produsent. Dette blir en spennede plate som du bør anskaffe når den kommer, og det kommer vi nærmere tilbake til.

25.02.04 Suksess for Solveig
Med 6'er i VG og 5'er i Dagbladet for sin andre CD, "Silver", har hun god grunn til å smile denne dama, som opprinnelig kommer fra Trondheim. Solveig Slettahjell og Slow Motion Quintet leverer sanger som spenner fra Tom Waits og Cole Porter via Nina Simone og Henry Mancini til originalkomposisjoner.
"...Solveig Slettahjells elastiske og autoritative stemme tar disse låtene med til steder de aldri har vært før. Dette bandet legger helt nye dimensjoner til et velbrukt materiale" (fra anmeldelsen i VG, 24.02.04). Vi på Musikkloftet gratulerer!!!

20.02.04 Spellemannprisen
Lørdag 28.02.04 kl. 19.30 på TV2, er Dorthe Skappel på plass i Glassbaren på Chateau Neuf med et lite vorspiel før Spellemannprisen 2003. Som vanlig skal det deles ut priser i "ørt-og-fjørti" kategorier, den gjeveste er selvsagt "Årets spellemann". Programledere for årets Spelle- mannpris utdeling er Thomas Numme og Harald Rønneberg. Ferdinand Bergersen fra Musikkloftet har ansvaret for lyden.

16.02.04 Tommy Körberg
Tommy Körberg skal på norgesturné hvor han synger blues, og ikke musikalsanger. Turnéen starter i østlandsområdet og skal også videre til nord-norge. Dette blir garantert en konsertopplevelse man bør få med seg. Bernt Austad fra Musikkloftet kjører lyd på konsertene.

06.02.04 Litt av hvert
Pastor Wang Kvintett har nylig vært på Musikkloftet for å spille inn sin kommende cd med jazzversjoner av kjente salmer. Magnus Helander var tekniker. Cherry Corvette har mikset sitt kommende album med Tommy Hjelm "bak spaker og mus". Vi har også hatt besøk av Opera I Tiden, David Trübenbachs kvintett "Trüben" og Kareem de siste par ukene. Sturm&Drang har også mikset ferdig sitt kommende album "Klezmer" med Vidar Lunden som lydtekniker. Dessuten har Monster Film vært her og filmet en promo for Senkveld (TV2) med Thomas Numme og Knut Risan I hovedrollene. Knut er forøvrig ukentlig her på Musikkloftet og leser promoer for TV2. Det har han vært I ca 9 år, og er still going strong. Very strong, if we may say so...!

14.01.04 Ny CD-debutant
Hilde Louise Asbjørnsen er et uskrevet blad på platemarkedet og Bonnier Amigos nye satsing i retning av jazzmarkedet. Hilde produserer platen selv i samarbeid med Per Husby (piano/ co-produsent). Hun presenterer her 15 egne komposisjoner i genren jazz/ latin/ cabaret. Resultatet er blitt veldig spennede og anbefales på det sterkeste. Release er beregnet å være i begynnelsen av mars. Hilde har med seg følgende musikere: Thomas Heggdal og Per Husby (piano), Per WIlly Aaserud og Kåre Nymark jr. (trompet), Klaus Blomvik (trommer), Totto Hansen (perkusjon), Roger Williamsen (kontrabass) og Ole Marius Melhuus (el.bass og chello). Vidar Lunden fra Musikkloftet har ansvaret for lyden. Du kan forøvrig besøke Hilde Louise på www.hildelouise.com eller www.ajoh.no.

09.01.04 Solveig Slettahjell
Solveig Slettahjell har denne uken vært på Musikkloftet for å spille inn sin kommende CD. Den forrige cd-en var en live-innspilling fra utestedet Blå. Denne gangen tar hun altså med seg bandet sitt og produsent Morten Halle i studio. Bandet består av: Sjur Miljeteig (trompet), Morten Qvenild (flygel), Mats Eilertsen (kontrabass) og Per Oddvar Johansen (trommer/ perkusjon). Utgiver er Curling Legs, og Vidar Lunden på Musikkloftet har ansvaret for lyden.

07.01.04 Oslo Gospel Choir Juleturné
Nok en juleturné er gjennomført av Oslo Gospel Choir. Slik som forrige turné var også denne gang prinsesse Märtha Louise og Sigvart Dagsland med og satte sitt preg på konsertene. OGC var som vanlig "på hugget" og leverte standard-julesangene og div. salmer som bare OGC kan. Bandet i OGC er meget samspilt og groover godt. En konsert med OGC midt i julestria er en god måte å gire ned på og slik la julefreden senke både seg selv og dine skuldre. Juleturnéen 2003 med prinsesse Märtha Louise ble avsluttet i Oslo Spektrum. Lydansvarlig for turnéen var Lars Ferdinand Bergersen fra Musikkloftet. (Foto: VG)

Copyright©2003 Musikkloftet AS